Linna Burger, Linna Burgers and Coffee, Turku

Turku otti meidät vastaan kesän kovimmalla ukkoskuurolla. Turisteina suunnistimme Linna Burgersin lippakioskille navigaattorin avulla ja perille päästyämme totesimme että parempi odottaa autossa vielä hetki. Jo paikallaolleet ruokailijat olivat kioskin lipan alla piilottelemassa ja vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Kuitenkin meininki näytti iloiselta ja porukka tuntui nauttivan ruoasta.

Paikka

Turun linnan sekä sataman kupeessa on vanha lippakioski herätetty henkiin ja listalle on haluttu tuoda burgereita, joita tehdään ”rakkaudesta lajiin”. Kauniilla säällä pihalla olisi mukava istuskella pienissä pöydissä, joita sinne on tuotu – mutta näin kaatosateen jälkeen lipan turvissa on ehkä mukavampi syödä.

Paikka kunnioittaa vanhaa, etten sanoisi katoavaa, lippakioskiperinnettä jota soisi näkevän enemmänkin. Varsinkin tällaisena missä tarkoitus ei ole vain tuoda rekkamiesmättöä nenän eteen, vaan tehdä enemmänkin hyvää ja laadukasta ruokaa.

Palvelu on kaverillista ja rentoa, juuri sellaista mitä tällaisesta paikasta voisi olettaakin.

Ruoka

Listalla burgereita on muutamia: perinteinen juustoburger (Linna Burger), Vegan Linna Burger (paikan omalla vegaanipihvillä), Beyond Meat Burger (BM pihvillä oleva vegaaniburger) ja nyt uutena specialina tullut kanaburger, jota on tarjolla  rajoitetusti 30kpl per päivä.

Itse tilasin lihaanina perus Linna Burgerin, joka sisältää : Xoco’sin briossi (ei Väyrysen, kuten lista kertoo), Kauppahallin jauhelihasta itsemuotoillun pihvin, Cheddaria, maustekurkkua, keltaista sinappia, ketsuppia ja majoneesia. Lisäkkeeksi tilasin paikan ranskalaiset ja juomaksi Kakola Brewingin Riemua (Pale Ale).

Burger tarjoillaan perinteisessä pahvilaatikossa. Kyseltyäni jonkinlaista syöntitaskua minulle tarjottiin suoraan nitriilihanskoja, jotka itseasiassa toimivat testatusti hyvin nekin, koska sopivia taskuja kun ei ole kuulemma oikein löytynyt. Hanskat ajavat asiansa, mutta ilman niitä syönti olisi ollut kovin sotkuisaa – nyt sotku ei haittaa.

Pihviä paistettaessa minulta kysyttiin haittaako jos pihvi on keskeltä punainen, eli medium – ei haittaa. Lopputulos on tosin enemmänkin medium rare, mutta toisaalta tämäkin on ok, koska pihvi on nimittäin sopivan karkeaa ja muutenkin laadukkaan oloista.

Kastikkeissa nojataan vahvasti kaupan tavaraan : Ketsuppi on Heinzia, Sinappi Frenchiä ja majoneesi Hellmansia. Ranskalaisten kylkeen laitettava majoneesi on pohjiltaan Hellmansia, mutta tuunattu itse tillillä ja rakuunalla. Kastikkeet eivät ole burgerissa missään nimessä pääosassa, joten perusmakuiset kastikkeet toimivat ihan hyvin. Vaikka olemme Hesburgerin kotiseuduilla, niin soosien kanssa ei läträtä.

Paikka käyttää kahta eri briossia, riippuen hieman päivästä. Tänään tarjolla oli Xoco’sin tuotosta, joka oli koostumukseltaan suhteellisen kiinteä ja erittäin rasvainen. Kyseinen pulla sopi kokonaisuuteen todella hyvin. Pullaan tehdään paistopinta levyllä, mutta paistoon ei käytetä voita tai majoneesia, joka mielestäni parantaisi kokonaisuutta vielä hieman entisestään. Toinen briossivaihtoehto on Väyrynen, joka on mainittu menussakin.

Kokonaisuus on yleisesti kohdillaan, vaikkakin osittain pihvin päälle on ropsahtanut suolaa hieman reilulla kouralla. Pidän suolaisesta, mutta pariin otteeseen ollaan vaarallisella tasolla – himppukin lisää niin oltaisiin jo selvästi yli. Samaten ensipuraisussa keltaista sinappia on todella paljon muuhun osaan nähden, mutta tämän jälkeen sinappi ei puske häiritsevästi läpi. Loppuburgerissa maut ovat tasapainossa ja varsinkin kaksi siivua voimakasta cheddaria toimii tässä todella hyvin.

Ranskalaiset on paistettu rapeaksi  ja viereen laitettu tilli-rakuuna-majoneesi sopii niihin erittäin hyvin, myös Kakolan pienpanimon Pale Ale sopii kokonaisuuteen.

Yhteenveto

Vanhaa perinteistä lippakioskimeininkiä rennolla otteella. Pääkomponentit on tuoreita ja selvästi tarkkaan harkittuja. Tuote on kunnossa ja tätä on oikeasti helppo suositella.

Osoite : Linnankatu 81, 20100 Turku

WWW: http://www.linnaburgers.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa