Juustoburger, Nokkalan Majakka, Espoo

Muutama viikko takaperin veneillessä silmiini osui pienvenesataman kupeessa oleva hieno puinen rakennus, tarkempi tutkiskelu paljasti sen Nokkalan Majakaksi.

Paikka

Nokkalan Majakka sijaitsee Espoon Matinkylän kupeessa Nokkalanniemessä, vain kivenheiton matkan päässä Matinlahden uimarannasta. Samaa parkkipaikkaa käyttää myös Nokkala Marinan pienvenesatama ja vaikka vierailupäivänä oli miltei +30c ja täys aurinko parhaaseen lomakauteen, niin pysäköintitilaa oli yllinkyllin tarjolla.

Rakennuksesta löytyy sisätiloista kahvila, sekä lasitettu terassi. Säävarauksella kesäkaudella käytössä on myös kattoterassi, jonka Menulta burgerkin löytyy. Ruoat valmistetaan terassin yhteydessä olevassa keittiössä, joten sadesäällä terassimenu burgereideen ei ole tarjolla.

Tilaus suoritetaan tiskiltä ja maksetaan etukäteen. Numeron kanssa mennään pöytään odottelemaan ja siinä voi samalla kipaista tiskin vierestä aterimet (jos moisia tarvitsee), servettejä sekä vettä. Tiukempaakin juomaa toki tiskillä tarjoillaan.

Ruoka

Burger menun mukaan sisältää : Briossisämpylä, naudan jauhelihapihvi, cheddar, bbq-majoneesi, romaine-salaatti, marinoitu punasipuli, tomaatti ja myrttisen suolakurkku . Lisäkettä ei suoraan hintaan kuulu, mutta niitä on tarjolla salaatin, coleslawn tai uppopaistettujen uusien perunoiden muodossa. Itse nappasin mukaan nuo perunat.

Burger on hyvännäköinen, vaikkakin pihvi on selvästi briossiin nähden liian pieni – tai briossi liian suuri pihviin. Patty/Bun -suhteesta ei siis oikein voi pisteitä antaa.

Ensimmäinen haukku tuo suuhun pienen pettymyksen, kaikki on hieman mautonta massaa ja kaiken keskiössä oleva pihvi on sekä mauton että jauhettu aivan liian hienoksi. Suutuntuma pihvissä on jopa hieman ”jauhoinen” ja samanlaista jälkeä itse sain aikoinaan aikaan kun jauhoin liian hienoksi vähärasvaista naudan paistia. Ainoat massasta hieman erottuvat komponentit ovat marinoitu punasipuli, hyvällä paistopinnalla oleva briossi sekä suoraan lautaselle ensimmäisenä pudonnut Myrttisen kurkku.

Syönti on todella sotkuisaa ja selvästi suunnittelija on ajatellut että tämä syödään haarukalla ja veitsellä. Paketti meinaa levähtää kokoajan käsiin ja välistä tippuu suolakurkun kaveriksi lautaselle väistämättäkin salaattia ja ylimääräistä majoneesia. Loppuvaiheessa pihvi on kadonnut jo parempiin suihin ja viimeiset haukut sisältääkin pelkkiä muita täytteitä pullan välissä.

Uppopaistetut uudet perunat pelastavat hieman tätä settiä, ne ovat oikein oiva lisäke. Pelkällä reilulla suolalla nämä ovat todella hyviä. Viereen laitettu ”aioli” maistuu ihan pelkälle majoneesille, mutta tämä ei itseäni haittaa – olisin muutenkin valinnut näihin mieluummin majoa kuin aiolia.

Yhteenveto

Majakka on hienolla paikalla ja varsinkin sen kattoterassi on kauniina kesäpäivänä upea paikka siemailla virvokkeita. Valitettavasti paikan burgeri vaan jätti tällä kertaa syöjän kovin pettyneeksi.

 

WWW: https://www.nokkalanmajakka.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa