Cheeseburger, Burgermeister, Berliini, Saksa

Burgermeister on yksi omia vakiopaikkojani Berliinissä vieraillessani, nyt jo viidettä reissua kun viedään niin taas veri veti Burgermeisterin tiskille.

Paikka

Burgermeistereita on nykyään 3 Berliinissä, mutta oma sydämeni sykkii sille aidolle ja alkuperäiselle, joka sijaitsee suoraan vastapäätä Schlesisches Torin U-bahnin asemaa. Kioskirakennus on vanha julkinen käymälä, joka sinällään on mielenkiintoinen yksityiskohta paikan historiassa 😀 Nykyään onneksi käymälätoimintaa ei ole ja koppi onkin yksi Berliinin tunnetuimpia burgermestoja.

Pömpeli sijaitsee mukavasti sateensuojassa metrosillan alla ja kesäisin tämä antaa riittävän suojan ruokailuun, talvisin ympärille kyhätään valokatteesta ja telttakankaasta hieman suojaa. Saavutpa miltei mihin aikaan tahansa pääset yleensä pitkän jonon häntäpäähän, täällä nimittäin on harvoin tilanteita että jonoa ei olisi.

Palvelu on ripeää ja sellaista kuin sen tällaisessa paikassa pitääkin olla.

Ruoka ja juoma

Tilaus suoritetaan tiskiltä ja nykyään paikassa voi maksaa myös kortilla, tämä ei vielä jokunen vuosi sitten ollut mahdollista. Jopa Saksassa monissa paikoissa hyljeksitty American Express toimii!

Tilauksen jälkeen saat juomat suoraan mukaan ja käteen lyödään myös lappunen joka kertoo jonotusvuorosi ruoan suhteen. Kun numerosi näkyy taululla niin ei muutakuin kohti noutotiskiä ja hakemaan herkut pöytään.

Tällä kertaa mentiin perusmeingillä, tilaukseen lähti Cheeseburger, normiranskalaiset sekä olutta. Tuohon kun vielä lisättiin lasipullollinen cocista vaimolle niin koko komeus kustansi 11,70€ – ilman cokista ateria oluella oli siis tasan 10€.

Pullan väliin on pistetty pihvi, majoa, raakaa punasipulia, suolakurkkua, tomaattia, salaattia ja cheddaria. Todella perusjuttuja, mutta ah niin hyvä combo! Lisämaksusta väliin saa toki mm pekonia jos sellaista haluaa, nyt kuitenkin halusin fiilistellä ihan pelkkää juustoburgeria.

Ainesosat ovat tuoreita ja paketti kasataan huolellisesti syötäväksi, mutta hifistely on täällä kaukana. Kaikki toimii eikä mitään ole liikaa tai liian vähän. Perusmallinen juustoburgeri niinkuin se omasta mielestäni pitääkin olla – herkullista.

Ranskalaiset ovat kohtuullisen paksuja ja ne eivät mielestäni yllä ihan burgerin tasolle, menevät kuitenkin sivuosassa. Mausteeksi voi kopata tiskiltä paikan omissa pusseissa olevaa ketsuppia ja majoneesia tai tilausvaiheessa jo tilata erilaisia loaded frieseja, joilla näitä voi pimpata.

Yhteenveto

Burgermeister on klassikko jota on helppo suositella. Paikassa ei hienostella mutta todella herkullisia burgereita sieltä saa. Jos olet liikkeellä Berliinissä, niin tämä on todellakin vierailun arvoinen paikka.

Extravinkki

Mikäli osut päiväsaikaan pelipaikoille ja pidät herkullisesta Italialaisesta jäätelöstä löytyy parinsadan metrin päästä Burgermeisterista pieni ja viehättävä Duo . Kyseisestä pienestä kahvilasta saa mm loistavaa sisialaista pistaasijäätelöä.

WWW: http://burger-meister.de/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa