Cheeseburger, Tommi’s Burger Joint, Berliini, Saksa

Islannissa vieraillessamme missasimme kiireiden johdosta Tommi’sin, joten nyt kun Berliinistäkin moinen löytyy niin virheen ei annettu toistua.

Historiaa

Tommi’s Burger Joint on Islannin reykjavikiin alunperin 2004 perustettu ketju, joka on levinnyt nyt useaan eri euroopan maahan.  Tómas Tómasson, tai paremmin tunnettuna Tommi, sai kipinän burgereihin jo 1980 -luvulla ja erinäisten käänteiden jälkeen Islannin kautta ketju on sitten levinnyt.

Paikka

Berliinisissä Tommi’seita on 3 kappaletta. Olimme vierailemassa Berliinin eläintarhassa, joten Ku’dammin piste osui lähestulkoon matkalle ja kuinka sattuikaan, suoraan lounasaikaan.

Sisätilat pursuivat asiakkaita ja kaikki sisällä olleet pöydät olivatkin käytössä saapuessamme, saimme pöydän terassilta joka on kyhätty suoraan kävelytien varteen hieman horjuvin pöydin varustettuna.

Sisällä pöydistä on kasattu juomakorien päälle ja muuallakin ravintolassa on sellaista hieman ronskia kotikutoista meininkiä valinnoissa. Palvelu on perus-ystävällistä, mutta pikaruokalassa jossa itse haet ruoat tiskiltä ja viet roskat pois jätän pisteet palvelusta nyt antamatta.

Ruoka ja juoma

Tilaus tehdään sisältä ja Starbucksmaisesti kerrotaan nimi, jota sitten kokit huutelevat kun annos on valmis. Burgereita on monenlaisia ja niistä on tehty ateriavaihtoehtojakin – Saksalaiseen tapaan aterian saa myös oluella. Hauska homma on se, että juomakaapin isosta valikoimasta voit valita ihan vapaasti, pientuottajien tarjonnasta aina kansainvälisten jättien tusinatuotteisin.

Tilasimme pari ateriaa, molemmissa burgerina cheeseburger ja sitten toiseen ranskalaiset ja toiseen bataattiversiot. Juomaksi limu ja olut + ranskalaisten vauhdittajiksi vielä Tommi’s saucea sekä Chipotle majoa.

Ruoan valmistuminen ei kauaa kestä ja nimeni kaikuukin muutamien minuuttien jälkeen ravintolan sisältä. Hakiessani ruokia huomaan sisällä olevan vapaan pöydän joten testilaboratoria siirtyy samalla sisälle, aivan keittiön viereen josta on kiva katsoa kokkien työskentelyä. Sisätila on hieman savuinen, mutta tämä jotenkin sopii kuvioon eikä haittaa.

Burger tarjoillaan korissa johon on myös lisukkeet tungettu viereen. Maustesooseja voi itse hakea mausteasemalta mielensä mukaan, sooseja on todella hyvin tarjolla niiden muutaman myynnissä olevan paikan nimikkosoosin lisäksi.

Korin pääosan esittäjä on kääritty paperiin josta se on myös todella helppo ja siisti syödä. Paketin avaaminen tuo eteen todella ”back to basics” burgerin, jossa on juuri sopivasti tavaraa, jos ei anna hieman paksun tomaattisiivun häiritä. Ensimmäinen haukku vahvistaa jo ennen matkaa kuultuja huhuja, nyt ollaan hyvän perusburgerin äärellä. Nam!

Kaunishan tuotos ei ole, mutta ei sen tarvitsekaan olla. Tuoreen pullan välistä löytyy täydellisesti paistettu pihvi, soosia, salaattia, tomaattia ja toki juustoa. Jos haluat suolakurkkuja voi ne ottaa itse mausteasemalta ja voit myös tuunata samalla burgeria vaikka jalapenoilla halutessasi. Listalta voi halutessaan jo tilausvaiheessa tilata esim pekonia jos sellaista kaipaa. Tällä kertaa emme lisiä tilanneet, koska halusin nähdä millaisena burger sellaisenaan saapuu.

Harvinaisesti sekä ranskalaiset että bataattiranet saavat molemmilta syöjiltä kehuja, lisukkeetkin ovat onnistuneet oikein kivasti. Chipotlemajo on mukavan paahteinen ja Tommi’s sauce on hedelmäisen tasapainoinen – jälkimmäistä voisi vedellä sellaisenaankin. Herkullista!

Yhteenveto

Tommi’sin burgeri tuo mieleen samanlaisia fiiliksiä mitä aikoinaan sain ensimmäistä kertaa Shake Shackiin ja In’n’Outiin mentyäni. Todella hyvä perusburgeri josta monen soisi ottavan mallia. Tässä ei hienostella millään, mutta tehdään todella maukas paketti kohtuulliseen hintaan. Koko settimme maksoi 31.60€ jota en tätä pidä todellakaan pahana ottaen huomioon mitä saimme.

Tommi’sin burgeri on helposti suositeltava perustuote, joka kannattaa käydä syömässä jos paikan kulmille osuu.

WWW: https://tommis.is/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

 

Tagit:  ,

Vastaa