Telakka burger, Bistro Telakka, Helsinki

Helsingin Lauttasaarella on oma paikka sydämessäni, olenhan tuolla asustellut ja ollut töissäkin. Kauniina kesäpäivänä meren rannassa nautittu burger ei kuulostanut ollenkaan hassummalta idealta kun vaimoni moista ehdotti. Tuumasta toimeen, avoauton katto konttiin ja ihmettelemään mitä Telakka tarjoaisi.

Paikka

Bistro Telakka sijaitsee Pursiseura Sindbadin laitureiden vieressä Lauttasaaren Vattuniemessä. Nimensä veroisesti viereisellä tontilla on telakkatoimintaa aina talvisin ja Matti Myöhäiset siinä kesäisinkin paattejaan laittelevat kuntoon. Pysäköintitilaa löytyy reilusti niin kadunvarresta kuin viereiseltä parkkipaikaltakin.

Olen vieraillut täällä aiemminkin, mutta tuolloin paikka kulki nimellä ”Bistro Pirate” ja listakin oli hieman toisennäköinen. Sisustus on siisti, kuten se on aina ollut ja ravintolassa on hyvin tilaa lauantaina klo 16 aikaan. Illalle nähtävästi isompia seurueita oli tulossa, koska henkilökunta yhdisteli pöytiä ja laitteli pöytävarausten lappuja paikalleen.

Vaikka ollaan meren rannassa niin suurin osa näkymistä niin ravintolasalista kuin terassiltakin on joko tielle tai parkkipaikalle, toki satama-allastakin näkyy mutta paikan huomioonottaen näkymät ovat hieman tylsät.

Ruoka

Listalla on monenlaista ruokaa tarjolla. Burgereiden alla menu tarjoaa kolmea vaihtoehtoa, joista itse tosin lasken ainoastaan yhden varsinaisesti burgeriksi. Kaksi muuta ovat kala- ja kasvisversiot.

Telakka Burger sisältää listan mukaan : Naudan täyslihapihvi, Cheddarjuustoa, Pekonia, Tuorekurkkurelishia ja BBQ-majoneesia. Annos tarjoillaan vakiona ranskalaisten ja coleslawn kanssa, pienellä lisämaksulla ranut saa vaihdettua bataattiranskalaisiin halutessaan.

Tilasimme Telakka burgerit ja vaihdoimme toiset ranskalaiset bataattiversioihin. Annosten saapuessa pöytään, tosin bataattiranskalaiset olivat unohdettu ja molemmat annokset saapuivat tavallisilla raneilla, mutta keittiö korjasi äkkiä tilanteen ja talon piikkiin tuli korillinen bataattiranskalaisia pöytään alta aikayksikön.

Burger tarjoillaan lautaselta ilman mitään syöntitaskua. Samantien kun otat komeutta kasassa pitävän tikun pois, niin burger valahtaa lautasella. Komeus on todella ”liukas” ja syönti sekä hankalaa että sotkuisaa käsin. Pihvi on mehukas ja syödessä se valuttaa nesteet lautaselle, jos lasket burgerin tähän sotkuistuu homma entisestään. Vieressä toki olisi ollut haarukka ja veitsi, mutta mikäli mitenkään mahdollista niin burger syödään aina käsin. Piste.

Majoneesia on omaan makuuni turhan paljon, mutta onneksi tuorekurkkurelish raikastaa rasvaisen bulkkimajon tuomaa tunnelmaa. Kurkkuvalinta sopii erittäin hyvin tähän burgeriin. Salaattipuolella on valittu trendikkäästi rucolaa, joka ei ole oma suosikkini, mutta menee toki alas. Salaatista (kuten tomaatistakaan) ei listalla muuten ole edes mainintaa.

Pulla on hieman kuiva ja mureneva, samoin pekoni näyttää siltä kun se olisi tehty jo aiemmin valmiiksi odottelemaan. Pekonin koostumus on kuiva ja mattapintainen, lämpötila haalea. Pihvi sen sijaan on oikein oivasti paistettu ja sopivasti maustettu, koko voisi olla aivan himpun isompi niin se matchaisi pullan kokoon.

Ranskalaiset ovat yksi paras osa tätä annosta, todella rapeat ja hyvänmakuiset sekä sopivasti suolattu jo suoraan. Bataattiranskalaiset jäävät näille mennentullen kakkosiksi ja coleslawia on niin vähän annoksessa mukana, etten siitä viitsi edes mainita kummempaa.

Juomapuolella listalla on useampia oluita, viinejä, drinksuja mutta autoilijoiden valinta osui tällä kertaa Pepsi Maxiin (3,50e lasi) ja jälkiruoaksi espressoon (3,50e). Ainakin Pepsi Max makunsa puolesta oli postmixia, eli ns ”pyssystä” tulevaa versiota.

Yhteenveto

Burger on hieman mauton ja todella bulkki majoneesi tylsä kastikevaihtoehto. Lisäksi syöntitaskun puute latistaa tämän kanssa fiilistä todella paljon, koska syönti erittäin sotkuisaa. Normaalihintaisena (burger + ranskalaiset) 17e on ehkä himpun kova kun katsoo mitä lopulta lautaselta löytyy.

Miten tätä parantaisin :

* Majoneesia hieman vähemmän ja majoksi jotain hieman voimakkaamman makuista tuotosta – tai vaihtoehtoisesti täysin perusmajo.
* Pekoni vastapaistettuna väliin
* Pullaan kunnon paistopinta
* Coleslawta hieman enemmän lautaselle, ranskalaisia voisi vaikka himpun vähentää tämän kustannuksella
* Ja sitten se syöntitasku, jos ei lautaselle niin esim siihen ”aterinkoriin” viereen mahdollisuudeksi.

Aineksia ihan hyvään burgeriin on olemassa, mutta valitettavasti nykyisellään jos tuote pysyy samana niin seuraavan kerran tilaan ruoan todennäköisesti burgerlistan ulkopuolelta 🙂

WWW: http://www.bistrotelakka.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa