Burger Lovers Festival 2019, Helsinki

Jos joku olisi vuosi sitten sanonut minulle, että Helsingin paraatipaikalla järjestetään kolmipäiväinen burgerfestivaali, en olisi uskonut. Nyt kuitenkin Burger Lovers Finland-ryhmän puuhamiehien ja hyvien sponsoreiden johdosta ollaan tilanteessa, että Kampin Narinkkatori on täynnä grillauksesta tulevaa savua ja eripuolilta Suomea olevia herkullisia burgereita.

Perjantaina klo 15 portin takana on jo jonoa ja porukka katselee aidanraosta malttamattomana milloin herkkujen pariin pääsee. N 5 minuuttia aikataulusta myöhässä portit aukeavat ja porukka ryntää kohti tiskejä tilaamaan. Suurimmassa osassa vankkureita ollaan valmiina ja burgereita tulee liukuhihnalta nälkäisille ja juomapistekin tarjoilee janoisille olutta ja muita virvokkeita. Säntään itse suoraan Kuusamolaisen Ruok-burgerin tiskille ja puolikas burgeri livahtaa syöntitaskussa kouraan alta aikayksikön.

Suurin osa burgereita on puolikkaita vaikka listalla tätä ei mainita, tai hinnasta voisi niin päätellä. Listat ovat typistettyjä, eli ravintolat ovat pääosin tajunneet, että kun valikoima on suppea saa tavaraa nopeasti sitä janoaville.

Vantaalainen Deluxe Burger & Pizza ei ollut tätä tajunnut ja vaikka kummempaa jonoa ei ollut, niin burgerinpuolikkaan saanti kesti yli 40 minuuttia. Ne jotkut ketkä jaksoivat ilman valittamista / tilauksen peruuttamista jonottaa olivat kohtuullisen kypsiä odotukseen – myös minä. Vinkkinä sanon että jos haluat näillä festareilla kokeilla esim Deluxen karhuburgeria, niin syö jo muutamassa paikassa pohjille ja hae vaikka tuoppi olutta odottelun ajaksi. Heillä paketti on aika levällään ja mm valittavia henkilöitä palveltiin kauemmin odottaneiden ohi.

Erikoismaininnan nopeudesta saa Kuopiolainen Bowl D1ner, josta burger napsahtaa käteen noin minuutissa maksusuorituksen jälkeen. Yleisesti ottaen kaikki testatut paikat edellämainittua Deluxea lukuunottamatta pääsevät n 5 minuutin toimitusaikaan. Maksutapana nopeitein tuntuu toimivan korttien lähimaksu, eli jos haluat auttaa jonon etenemistä ota mukaan kortti jossa on lähimaksuominaisuus.

Pienet toimijat vetivät porukkaa selkeästi enemmän ja lyhyemmillä jonoilla pääsi hakemaan ruokaa ketjupaikoista. Pisimpiä jonoja oli selkeästi JJ’s BBQ:lle, joka itselläni jäi valitettavasti tämän takia väliin, vaikka olin etukäteen päättänyt että heidän tuotteensa pitää päästä maistamaan.

Tästä on kuitenkin tulossa hieno viikonloppu ja toivottavasti tulevina vuosina homma saa jatkoa!

Festareilla burgereita myyvät:

Bites Burgers, Helsinki

Bowl D1ner, Kuopio

Bun2Bun, Helsinki

Deluxe Burger & Pizza, Vantaa

Friends & Brgrs

JJ’s BBQ, Salo

Kusmiku Street food bar, Heinola

Naughty Brgr

Roslund, Helsinki

Ruok, Kuusamo

Social Burgerjoint

Treffi pub & bistro, Helsinki

 

Aukioloajat:

Pe 14.6. 15-21

La 15.6. 12-21

Su 16.6. 12-18

 

Jos olette kulmilla, käykäähän maistelemassa!

 

WWW: https://www.burgerlovers.fi/

Vastaa