Satama Burger, Satamakahvila, Mikkeli

Mikkeli on monille tuttu toristaan, mutta harva eksyy kuitenkaan satamaan. Vaikka oma mökkimme on ollut Mikkelin lähistöllä vuodesta 1982 ja kaupunki on itsessään tuttu, on tämä ensimmäinen kerta kun itse vierailin satamassa.

Paikka

Satamakahvila ja sen ympäristö kuhisee elämää kauniina kesäpäivänä, sadesäällä täällä ei tarvitse liiemmin jonotella koska suurin osa istumapaikoista on taivasalla. Ympärillä on vanhoja ja uudempia vesikulkineita, joista ehdottomasti omasta mielestäni viehättävimpiä ovat vanhat höyrylaivat. Paikalliset käyvät sataman parkkipaikalla myös ajeluidensa lomassa, joten välillä täällä voi nähdä ihan hienoja autojakin.

Itse paviljonki tarjoilee tiskiltä suoraan perus kahvilatuotteet, sekä juomat. Burgerit tehdään vieressä nököttävässä vanhassa Citroenissa, jota voi myös vuokrata catering-palvelun kanssa omiin tilaisuuksiinsa.

Koska minulla oli hieman kiire, päätin kysyä kauanko burgerin saanti kestäisi. Tiskin takaa vastaus kuului ”noin kahdeksan minuuttia”, joka kuulosti enemmänkuin hyvältä. Tosin tässäkin tilanteessa Savolaisen vastaus jätti vastuun kuulijalle, koska lopulta burgerin saapuminen pöytään vei lähes 28 minuuttia.

Ruoka

Listalta löytyy muutama burgeri lisäkkeineen. Itse tilasin ”Satama” burgerin, joka sisältää pullan lisäksi, pihvin, cheddaria, Auraa, salaattia, punasipulihilloa, tomaattia ja savumajoneesia. Ympäröivät huhut kertoivat että savumajoneesi olisi paikan omaa tuotosta savusta lähtien, tämä jäi tosin vahvistamatta.

Burger tarjoillaan lankulta, jonka aluspaperi on suunniteltu toimimaan myös taskuna tai kääreenä. Sen avulla syönti onnistuu suuremmin sotkematta.

Pulla on leipomo-konditoria Agassin tuotos, joka oli todella kuiva ja mureneva. En tiedä oliko tämä vaan muutaman päivän jo vanha vai kuuluiko sen olla tuollainen, mutta tuollaisena se sopi burgeriin kovin huonosti murentuen käsiin. Pihvi oli karvan verran turhan pieni pullan kokoon nähden, mutta paistettu hyvälle paistoasteelle, sekä se oli maukas.

Täytteet oli läntätty sisään keoksi. Aura maistui jossain kohtaa hieman, mutta ei mitenkään huomattavasti. Savumajoneesista savun aromin löysi kuin oikein etsi. Punasipuli toi makeutta mukaan, mutta varsinainen happo jäi loistamaan kokonaisuudesta poissaolollaan.

Vaikka edelliset toteamukset saattavat tuoda mielikuvan surkeasta burgerista, ei tässä kuitenkaan sellaisesta ole kyse. Jos pulla ei olisi noin kuiva, sanoisin että kyseessä olisi kohtuullisen kelvollinen tuotos. Tämä johtuu siitä, että vaikka esim omat odotukset Auran ja savun suhteen olivat suuremmat, oli kokonaisuus silti makumaailmaltaan kohtuullisen hyvä. Jotain happoa olisin kuitenkin kaivanut kovin rasvaisen makean vastapainoksi, tämän olisi voinut ratkaista esimerkiksi etikkaisella kurkulla.

Koska alunperin tilatessa minulla oli hieman kiire, jätin perunat pois tilauksesta. Jälkikäteen ajateltuna olisi nekin voinut tilata, koska pelkässä burgerissakin meni se noin puoli tuntia.

Burger + puolen litran cola maksoivat 17,50e joka on ehkä hieman paksunpuoleinen mitä sillä tällä kertaa sai.

Yhteenveto

Burger oli ihan perus ok, mutta esim tuo sämpylä laski pisteitä sen verran ettei kokonaisuutta pysty suosittelemaan tämän kokemuksen pohjalta varauksetta. Saatan antaa paikalle vielä uuden mahdollisuuden jonkun tulevan mökkireissun yhteydessä, mutta tällä kertaa suositus jää antamatta.

 

WWW: https://satamaburger.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa