Pekoni-Jalapeno Burger, Kauppayhtiö, Rovaniemi

Rovaniemeltä toistuvasti yksi burgerpaikka tuntuu nousevan yli muiden. Jos joku puhuu burgereista Rovaniemellä, mainitsee hän yleensä Kauppayhtiön. Lentäen Rovaniemi on vain tunnin päässä Helsingistä, joten päiväretki burgerille onnistuu näinkin.

Paikka

Ravintola näyttää ulospäin todella nuhjuiselle, johtuen ehkä rapistuneesta talosta. Burgerpuolen vieressä on saman ravintolan Pizzaosasto, joka tosin palvelee eri henkilökunnan, keittiön ja aukiolojenkin toimesta.

Ravintolasali on retromaisesti sisustettu ja pöytien sijoittelu on todella väljää. Ulkona saatu nuhjuinen kuva ei täällä enää haittaa ja tällaiseen sisustukseen kaiken tiptop-kuntoisuus ei edes sopisi. Lounasaikaan arkena porukkaa on reilusti ja keittiössä oleva 1 kokki saa todella vääntää burgereita kaksin käsin.

Tiskillä iloinen tarjoilija on kova suosittelemaan eri tuotteita kun kysyin apuja, mutta lopulta oltiin tilanteessa että puolelle listaa oli tullut suositus. Päädyin siis valitsemaan listalta vaan jotain, mikä kuulostaa hyvälle.

Ruoka

Pekonia ei voi elämässä olla koskaan liikaa, joten valinta kohdistui Pekoni-Jalapeno burgeriin, chili frieseihin ja light colaan. Viereen vielä pari dippiä testiin.

Burger sisältää : Pihvi, pekoni, jalapeno, sinappi, ketsuppi, maustekurkku, tomaatti, salaatti, punasipuli ja cheddar. Perusmuotoisena tuotos sisältää yhden pihvin, mutta lisärahalla saa väliin toisenkin. Itse tilasin nyt single-version.

Burgerit tilataan tiskiltä ja pagerin sekä juomien kanssa mennään odottelemaan pärinää pöytään. Kolmen burger-aterian valmistus lounasaikaan vei hieman yli 20 minuuttia, eli mistään aivan supernopeasta pikaruoasta ei tässä nyt puhuta, mutta ei tuo odottelu nyt ylimaallisen pitkältä tuntunut kun oli seuraa minkä kanssa turista.

Pager pärähtää ja ruoat noudetaan suoraan kokilta, joka luovuttaa ne pärisevän lätkän numeroa vastaan. Tarjottimelle on aseteltu burger syöntitaskussa, lisäkkeet, sekä mahdolliset dipit pikku kipoissa. Huomioitavaa on että jos tilaa kokonaisuuksia (eli esim burger, lisäke, dipit), niin ne voivat olla aivan miten tahansa tarjottimilla. Esim itse tilasin useamman dipin annokseeni, mutta kokki oli jaotellut ne tasaisesti eri tarjottimille – testi jäi noilta osin siis suorittamatta kun en viitsinyt alkaa kyselemään dippejäni takaisin. Kävin kyselemässä asiaa kokilta, joka tiuski minulle jotain selityksiä että hän nyt vaan laittaa tilatut asiat jonnekin tarjottimelle.

Ensimmäisenä burgerissa huomioni kiinnittyy pullaan, joka on piristävästi jotain muuta kuin ne useimpien käyttämät jättileipomoiden vakiotuotteet. Väliin on paistettu pihvi (medium), pekonit ja on sinne sulateltu juustoakin, joka voisi olla hieman voimakkaamman makuista. Sipuli on raakaa punasipulia ja koska tätä ei ole marinoitu mitenkään, on hyvä että maustekurkusta ja jalapenoista saadaan pientä happoa etikkaliemen muodossa.

Burger on sopivan kokoinen käsin syötäväksi ja suutuntumaakin on saatu kivasti rapean sipulin ja jalapenon kautta. Burger ei ole missään nimessä tulinen ja ehkä pienenä pettymyksenä käytetyt chilit ovat todella mietoja. Maut ovat muutoin tasapainossa.

Ranskalaisiin on päälle laitettu sinihomejuustodippiä (joka mielestäni oli lähestulkoon perus ranskankermaa), kevätsipulia, wings-kastiketta ja mietoa punaista chiliä. Kokonaisuus on todella sotkuinen ja rehellisesti sanottuna en oikein saanut mitenkään siipisoosia osumaan tuohon makumaailmaan.

Yhteenveto

Burger on erittäin hyvä ja laadukkaan oloinen, ranskalaisista seuraavalla kerralla itse otan todennäköisesti perusversion koska tämä ”loaded”-versio jätti hieman kylmäksi.

Paikka oli omalla tavallaan viihtyisä ja palvelu kokin kiukuttelua lukuunottamatta ystävällistä ja rentoa.

WWW: http://www.kauppayhtio.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

 

Tagit:  ,

Vastaa