Wagyu Burger, ”Pots, Pans & Boards”, Dubai, UAE

Dubai on tunnettu laadukkaista ravintoloistaan, suuresta brittiväestöstään sekä myös ruokapuolella siitä, että moni tunnettu kokki haluaa mieluusti perustaa tänne ravintolan.

Paikka

Pots, Pans & Boards on Brittililäisen Michelin-kokki Tom Aikensin oma tuotos Dubain ravintolatarjontaan. Paikka mainostaa itseään brittiläisen kursailemattoman ruoan paikaksi ja tarjoaa monia brittien suosimia pubiklassikoitakin.

Sijainniltaan ravintola on loistava, se sijaitsee JBR Beach Walkin toisessa päädyssä ja normaalisti paikassa on myös viihtyisä terassi – nyt Ramadan-kuukauden aikaan se tosin on päivisin suljettu. Itse ravintolasali on myös todella viihtyisä ja palvelu hillityn tyylikästä.

Ruoka

Burgervaihtoehtoja listalla on muutamia joista valitsin perinteisimmän Wagyu Burgerin. Kyseinen tuotos sisältää briossin lisäksi 170g pihvin, cheddaria ja normaalit salaatit, sipulit, suolakurkut ja tomaatin. Kastikkeena on aioli-tyyppinen majoneesi. Lisäksi listaan on merkitty burgerin kohdalle savustettu sipulihilloke, joka tosin tarjoillaan pienessä kupissa burgerin kyljessä. Vakiona burger tarjoillaan ranskalaisten kera, jotka tosin voi lisämaksusta vaihtaa johonkin toiseenkin sidesiin.

Annos tarjoillaan lankulta ja ensisilmäyksellä paketti on tasapainoisen näköinen. Kasaus on tehty huolellisesti mutta tarkempi tutkiskelu paljastaa pihvin pullaan nähden kovin pieneksi. Ensipuraisulla laatuvaikutelma pysyy korkeana ja mm pihvi on aivan täydellisesti paistettu. Briossi on hyvänmakuinen ja todella mukavan pehmeä. Aiolissa on pientä paahteisuutta maussa.

Syöminen on  hieman sotkuisaa ja selvästi tämä on suunniteltu syötäväksi veitsellä ja haarukalla. Itse en tuohon suostu kuin äärimmäisessä hädässä joten käsin mennään. Tasku helpottaisi syömistä, tai varsinkin siistiyttäisi tuota huomattavasti. Loppua kohden sotkuisuus lisääntyy ja pieni pihvi loppuu kesken ennen muita täytteitä.

Ranskalaiset ovat hyvän makuiset ja rapeat, sekä niiden vierelle tarjoiltu ketsuppi ihan toimivaa. Toisessa kipossa olevan sipulihillokkeen funktio tosin jää hieman hämäräksi, koska tavara on niin tuhtia, että esim ranskalaiset tuohon dipattuina katkeavat eikä hilloke tartu ranskalaisten pintaan myöskään.

Palanpainikkeeksi tilattu Light Cola tarjoillaan lasisesta 290ml pullosta ja viereisessä juomalasissa oleva pilli on ympäristöystävällistä matskua – annos sopii siis maailmanparantajillekin 😉

Yhteenveto

N 23e hinta ei ole ihan ilmainen, mutta laadukkaasta burgeriannoksesta sen maksaa mieluusti. Kokonaisvaltaisesti niin ruoka kuin kokemus muutenkin on suositeltava ja jättää hyvän fiiliksen. Ainoa mitä suoraan parantaisin on pihvin koko.

WWW: https://tomaikens.co.uk/2019/01/02/pots-pans-and-boards/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa