Angus Beef Burger, Al Moltaqa restaurant, Miramar Hotel, Al Aqah, UAE

Matkailija törmää useasti hotellin ravintoloiden menussa burgeriin. Helppo ja varma valinta laadukkaassa hotellissa? Vai onko sittenkään?

Paikka

Al Aqah sijaitsee noin parin tunnin ajomatkan päässä Suomalaistenkin suosimasta Dubaista. Hotellit vetävät varsinkin rantalomailijoita puoleensa, mutta myös sukeltajien keskuudessa Intian Valtameren äärellä oleva Al Aqah on suosiossa.

Olen yleensä majoittunut täällä Le Meridien hotellissa, jonka burgerikin on tullut testattua toki. Nyt kuitenkin vaihtelun vuoksi valitsin hotelliksi 5:n tähden Miramarin. Hotellissa on 5 erilaista ravintolaa joista Al Moltaga on rento Libanonilaishenkinen ravintola, joka sijaitsee heti aulan vieressä. Aulan läheisyys aiheuttaa sitä että ravintolassa on kohtuullisen paljon läpikulkuliikennettä, joka tekee yleiskuvan hieman rauhattomaksi.

Ruoka

Menu tuodaan nenän eteen iPadilla ja tarkempi tarkastelu osoittaa että tarjolla on ainoastaan 1 burgeri, joka tosin jo kuvassa näyttää hieman epäilyttävältä. Vaihtoehtoja ei ole, joten burgerinystävä menee nyt sitten tällä. Tilatessa tarjoilja varmistaa halutun kypsyysasteen, joka luonnollisesti kaartuu mediumiin.

Angus Beef Burger sisältää : Sämpylän, sipulihilloketta, vasikkapekonia, jäävuorisalaattia, luumutomaattia, suolakurkkua, juustoa. Lisukkeina lautasella löytyy ranskalaisia perunoita ja pikkelöityjä kasviksia.

Burgerin saapuessa pöytään kokonaisuus ei kauneudellaan huimaa, mutta on onneksi ulkonäöltään hieman parempi mitä menu antoi ymmärtää. Ensipuraisu paljastaa pihvin läpikypsäksi, kuivaksi ja koko burgerin todella mauttomaksi. Vasikasta tehty pekoni on erittäin sitkeää. Kokonaisuus on itseaiassa niin huono, etten viitsi edes laitattaa pihviä uusiksi vaan syön pahimpaan nälkääni annosta juuri sellaisena kuin se nenän eteen tuli – pihvi vaikuttaa sellaiselta että ei se mediumina sen parempi olisi.

Suussa pyörii mauton mössöä johon välillä osuu mukaan rusahtava suolakurkun palanen, tämän burgerin kohokohta.

Ranskalaiset ovat sellaista ihan perustasoa. Täyttivät vatsaa jos ei muuta. Kasvikset jäivät vahvan etikkaisuutensa vuoksi lautaselle.

Yhteenveto

Välillä on hyvä ottaa paluu todellisuuteen todellisen pohjakosketuksen toimesta. Se että hotelli on pramea ja kiiltävä ulkokuoreltaan ei takaa että ruoka olisi välttämättä saman laatukuvan mukaista. Palvelu on on hyvää, mutta hieman hidasta.

84 AED (20,50€) hintalappu ilman juomaa oli todella pahasti överi tälle kokonaisuudelle. Tällä hinnalla saa Arabiemiraateissa useasti todella hyvänkin burgerin.

WWW: https://www.miramaralaqah.com/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa