Shackburger (Double), Shake Shack, Dubai, UAE

Shake Shack on jo aiemminkin esiintynyt tällä sivustolla jenkkiversionsa puolesta, mutta halusin käydä pitkästä aikaa tsekkaamassa paikan myös Arabiemiraateissa. Ravintolaksi valikoitui Ramadan-kuukauden takia Mall Of The Emirates -ostoskeskuksen food courtin Shake Shack, jossa pystyi syömään päivällä paikan päällä, pelkän noutamisen sijaan.

Paikka

Ramadania juhlitaan muslimimaissa kerran vuodessa ja tämä tarkoittaa että ravintolat joutuvat pimentämään ikkunansa tai sulkemaan kokonaan toimintansa päiväaikaan, ruokaa saa tarjoilla päivisin ainoastaan muslimilapsille (alle 10v) ja ei-muslimeille. Food Courtit ostoskeskuksissakin joutuvat asentamaan sisäänkäyntinsä eteen näköesteet, jotta muslimit eivät häiriinny.

Omalla listallani oli tälle päivälle aivan toinen burgerpaikka, mutta johtuen Ramadanista se oli suljettu. Hirmunälän kalvaessa suuntasinkin auton keulan Mall Of The Emiratesiin tietäen että sieltä löytyy ainakin Shake Shack.

Food courtin Shake Shack noudattaa totuttua sisustusta ja toimintatapaa, ainoastaan ruokapuolella on pieniä muutoksia johtuen muslimimaan rajoitteesta.

Ruoka

Emiraattien Shake Shack tarjoilee tuttua listaa, mutta muutoksena possupekoni on vaihdettu vasikkapekoniin eikä luonnollisesti mitään alkoholiakin ole tarjolla. Muutoin lista on aika peruskauraa.

Nappasin listalta tänään Shackburgerin tuplapihvillä, ranskalaiset ja light pepsin. Shackburger sisältää Shake Shackin jumalaisen pullan lisäksi pihvin (tällä kertaa 2), juustoa, salaattia, tomaattia ja ShackSaucea.

Pihvit smashataan ja burger kasataan syöntitaskuun vauhdilla ilman tyylipisteitä. Burger on todella mehukas ja rasvaa on vähintään riittävästi. Pikaruokaketjuista In’N’Out on aikalailla samaa sarjaa ja nämä kaksi ovatkin aika korkealla omassa ketjulistauksessani. Shake Shackin parhautta on juurikin aiemmin mainittu pulla ja siihen sopiva pihvi.

Ranskalaiset ovat aivan 10+ – rapeat ja sopivalla suolalla. Mausteasemalta napattu ketsuppi ja keltainen sinappi sopivat kuin nenä päähän näiden kaveriksi. Jos raneja haluaa tuunata, voi niihin tilata tiskiltä juustokuorrutuksen, jonka tällä kertaa passasin.

Yhteenveto

Shake Shack on ketjupaikka joka ei ole vielä toistaiseksi pettänyt. Ruoka on tietynlaista lohturuokaa aivan parhaimmillaan, mutta kuitenkaan olematta mäkkärityyppisesti tylsää. Kaikki annoksen tehdään tiluaksesta tarjolle, joten ne ovat aina tuoreita.

Ainoana pienenä varoituksena sanon, että jos eksyt Dubaihin Shake Shackiin niin suosittelen suhtautumaan varauksella pekoniburgereihin – valitettavasti ne yleensä pettävät. Beef bacon on usein hieman mautonta ja menee useasti sitkeäksi verrattuna aitoon possupekoniin.

Mutta kaikesta huolimatta, Shake Shack on ketjupikaruokaa parhaimmillaan.

WWW: https://www.shakeshack.com/location/dubai-moe/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
.

Tagit:  ,

Vastaa