ST-Germain-Des-Prés, L’Artisan du Burger, Dubai, UAE

Suomen takatalvi ajoi burgerinystävän jälleen lämpimämpiin ympyröihin, joten kamat kassiin ja kohti Dubaita. Burgereita on täällä vuosien varrella tullut testailtua paljonkin, mutta nyt ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tiesin jo ennakkoon minne suuntaisin.

Paikka

L’Artisan du Burger on Ranskalainen pienketju, joka avasi ensimmäisen Ranskan ulkopuolisen ravintolan juurikin Dubaihin. Ravintola sijaitsee maailman suurimman ostoskeskuksen, Dubai Mallin, sisällä ja on tunnustettu jopa hetki sitten Big 7 Travelin julkaisemassa maailman top 50 burgeripaikkojen listauksessa sijalla #48 . Mainittava muuten on, että samalta listaukselta löytyy myös Suomiväriä jaetulta sijalta #28 sekä sijalta #37.

Ravintolassa voit istua joko käytävälle tehdyllä ”terassilla” tai itse varsinaisen ravintolan puolella. Jos satut eksymään Dubaihin pyhän kuukauden (Ramadan) aikaan on terassi pois pelistä ja ravintola tarjoilee ruokaa päivisin ainoastaan varsinaisen salin puolelta ei-muslimeille ja lapsille, aikuisten muslimien paastotessa päivät. Samaten ravintolaan ei saa nähdä sisälle tuolloin, joten eteen laitetaan seinämät jotka estävät sisään näkemisen.

Menu toimitetaan nenän eteen ipadilla, josta sitä voi selata. Hauska idea, mutta kokonaiskuvan saanti on todella vaikea ja eri burgereiden vertailu siten myös. Näet kerralla yhden tuotteen ja vertailu vaatii sivulta toiseen pomppimista – tuttua menumaista ”yhden sivun” mallia ei ole näkymässä tarjolla. Tämä lievästi hankaloittaa myös tilaamista, koska näyttääksesi tarjoilijalle mitä haluat tilata joudut pomppimaan myös tuolloin sivulta toiselle. Ravintolasalin seinällä olisi lista nähtävissä, mutta terassia (tai huononäköistä) tämä ei kauheasti auta.

Ruoka

Oma valintani osui tällä kertaa ST-Germain-Des-Prés -burgeriin ja talon ranskalaisiin, palanpainikkeeksi Zero Colaa. Burger sisältää : 100% Angus pihvin, tomaattia, rucolaa, parmesania, beef baconia ja ”sweet’n spicy”-kastiketta. Burgerin saa tilata yhdellä tai kahdella pihvillä, joista itse valitsin yhden pihvin single-version.

Pullana toimii vitivalkoinen ja todella kuohkea, hieman ranskalaistyyppinen sämpylä, joka toimii oikein mukavasti kokonaisuudessa. Pihvi on paistettu tilauksen mukaisesti mediumiksi ja voimakkaanmakuinen parmesan on sulanut juuri sopivasti päälle. Kastiketta ei ole liikaa ja kokonaisuus oikein tasapainoinen. Beef Bacon on ainoa joka tuottaa hieman pettymystä, koska sen koostumus on hankalasti purtava ja yhdellä haukulla tuleekin monesti koko pekoni väkisin burgerin välistä mukaan. Pöydästä löytyy hyvin lisämausteita ja suolamyllystä on helppo korjata sekä ranskalaisten että pihvin hieman mietoa suolatasoa.

Burger tarjoillaan valmiiksi kahtia leikattuna, joka helpottaa syömistä syöntitaskujen puuttuessa. Lisäksi tämä helpottaa mm paistoasteen suoraa toteamista ja pihvin jälkikypsyminenkin saadaan tällä jo keittiössä pysäytettyä. Tavalla on toki puolensa, juurikin mm paistoasteen säädön vuoksi, mutta itse söisin burgerin mieluummin taskusta kokonaisena kuin puolitettuna.

Ranskalaiset ovat todella paksut ja päältä rapeat, sisustan ollessa pehmeä. Lisäsuolan jälkeen nämä muuttuvat oikein oiviksi. Ranskalaisten kaveriksi tarjoillaan talon omaa ketsuppia sekä heidän itse paikanpäällä tekemäänsä majoneesia. Majoneesi on ranskalaiseen tapaan hyvin etikkainen, mutta sopii varsinkin ranskalaisten kanssa mainiosti. Mikäli ranskalaiset eivät ole sinun juttusi, on vaihtoehtona myös vihreä salaatti, joka tarjoillaan lasipurkista.

Yhteenveto

Burger on laadukas ja kahdelta hengeltä 190 AED (n 46€) hinta ateriasta on ihan perustasoa Dubaissa. Kokonaisuus on hyvä ja tätä kyllä kehtaa suositella vaativammallekin burgerinystävälle – ainoastaan muslimaiden tapaan pekoni jättää toivomisen varaa tässäkin.

WWW: http://lartisanduburger.com/gb/dubai/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa