Bring the Spring, Bites Burgers Vallila, Helsinki

Bites juhlii kesän lähestymistä uudelle specialilla, jossa kaiken muun lisäksi on tuoretta parsaa. Omaperäinen valinta burgerin täytteeksi, mutta mukavan erilainen massasta eroittautumiseen.

Paikka

Bites Vallilasta löytyy tästäkin sivustolta lukuisia kirjoituksia, jossa avaan paikkaa tarkemmin, mutta todetaan nytkin jotain. Mestassa on kivaa artesaanimeininkiä ja sopivaa ”rähjäisyyttä” joka sopii burger-sceneen ihan hyvin. Kevätaurinko korostaa umpilikaisia ikkunoita ja joka paikasta on huomattavissa selkeämmin sitä kuuluisaa ”rasvakalvoa”, mutta ei tänne paikan kliinisyyden takia tulla vaan hyvien burgerien.

Ruoka

Bites on yksi niistä burgerpaikoista, jonne jo mennessä tietää ettei homma voi mennä kovin pahasti vikaan. Jo pelkästään tuo Bitesin pulla on niin loistava että aika-ajoin on pakko mennä katsomaan mitä kivaa sen väliin on tällä kertaa taiottu.

Bring the spring sisältää tuon edellämainitun loistavan pullan lisäksi 140g pihvin, cheddaria, grillattua kesäkurpitsaa, tuoretta parsaa, makeaa jalapenohilloketta, salaattia (rucola) ja paprikamajoneesia.

Parsa burgerissa oli itselleni uusi asia. Ensimmäisen haukun kohdalla huomasin että se ei ole missään nimessä kova, sitkeä tai muutenkaan hankalasti syötävä – mutta ei myöskään ylikypsä. Parsa sopii tähän kokonaisuuteen hyvin – sitä olisi itseasiassa voinut olla hieman lisääkin.

Vaikka makuja on paljon, ei niitä ole kuitenkaan liikaa. Jalapenohilloke on ainoa asia, jonka pieni mauttomuus häiritsi itseäni. Jalapeno on loistava chili, mutta koska kotimaisen tuotteen satokausi ei ole käsillä on kastikkeiden valmistukseen käytettävä ylijalostettuja ulkomaisia chilejä ja se johtaa pieneen mauttomuuteen. Toivottavasti kesän lopulla kotimaisten chilien kultakautena näemme Bitesiltakin jonkun kotimaiseen chiliin pohjautuvan spessun.

Burger on suhteellisen makea ja vastapainoksi hieman voimakkaampi happo olisi mukava lisä. Vaikka makeus on selkeä ei se onneksi ole mennyt yli.

Yhteenveto

Taas kerran Bites toi esille mukavan erilaisen spessun.

Jos jostain pitää nurista niin lounasaikaan burger + ranskalaiset + juoma kustantaessaan 20e, on ehkä hieman suolainen. Ranskalaiset (4.50€) voisi varmaan lisätä settiin lounasbundlena, tai tehdä niistä joku muu tarjous?

 

WWW: http://www.bites.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa