Veal Burger, B-Smokery, Helsinki

Helsingin Teurastamon alueelle (Sörnäinen) sijaitseva B-smokery mainosti lounaslistallaan ”Beef Burgeria” joten päätin ajella tuonne katsomaan mitä on tarjolla. Pettymys oli valtaisa kun huomasin paikalle tullessa, että heidän Facebookissaan oleva lista oli virheellinen ja tilalle oli vaihdettu vasikasta tehty Veal Burger.

Paikka

Teurastamosta on tullut vuosien varrella tietynlainen street foodin keskittymä Helsingissä. Samasta paikasta saa myös pientuottajien juomaa ja ympäristö on muuttunut kovin alkuperäisestä käyttötarkoituksestaan kaupunkilaisten olohuoneeksi.

B-Smokery on keskittynyt erilaisiin ”low and slow”-tyyppisiin liharuokiin ja tänään olisikin toisena lihavaihtoehtona lounaslistalla ollut Ribsejä. Kuitenkin, vaikka burgeri olikin lennosta vaihtunut enemmän sandwichmaiseksi, niin päätin kokeilla sitä.

Ruoka

Ruoka tilataan tiskiltä ja saadaan numerolappu, jonka kanssa mennään odottamaan pöytään. Mesta on aivan tupaten täynnä, mutta saamme erään pidemmän pöydän päästä pari jakkaraa itsellemme.

Annokset saapuvat nopeasti ja ensisilmäykseltä ovat kovin sekavan oloiset sekä pienet. 11€ lounashintaan ei kuulu muuta lisäkettä kuin viereen tyrkätty coleslaw – ranskalaisiakin olisi listalla lisähintaan (3€) ollut, mutta tilausvaiheessa missasin tuon. Amatööri!

Briossi on todella mureneva ja koitan aluksi syödä burgeria käsin – ensihaukun jälkeen huomaan tämän mahdottomaksi ja siirryin käyttämään haarukkaa ja veistä. Käsin syödessä koko komeus vaan hajoaa käsiin ja täytteet valahtavat pitkin lautasta pullan murentuessa samalla, syöntitasku olisi voinut pelastaa tilannetta mutta tällaista ei ollut saatavilla.

Pitkään savustettu vasikanniska on mureaa, mutta kovin mautonta. Kokonaisuuden mausta pääosin puskee läpi joku aioliviritys jota en listauksesta tosin löydä – nähtävästi tämä on ”talon omenamajoneesi”, jonka omenaisuus on hukkunut matkalle. Annos sisältää myös kurkkua ja kimchiä, joista ei jää mitään vahvempaa mielikuvaa.

Yhteenveto

Annos on pieni, hankalasti syötävä ja kohtuullisen mauton. Parasta on kyljessä oleva pieni kasa coleslawia. Valitettavasti kokonaisuus jättää kylmäksi ja hieman kaduttaakin että kävelin ylimääräiset 50 metriä enkä mennyt matkan varrella olevalle Roslundille syömään heidän burgeriaan.

Nälkä siirtyi hetkeksi, mutta paljon muuta kerrottavaa ei valitettavasti tästä kyllä ole.

WWW: http://bsmokery.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa