Löytöburger, Ravintola Teini, Turku

Ravintola Teini oli itselleni uusi tuttavuus, vaikka paikalla on vahvat perinteet aina vuodesta 1924 lähtien. Paikka mainostaa tarjoilevansa nostalgisia ja samalla myös aivan uusia makuja puuhiiligrillistään. Omaan tietoisuuteeni ravintola tuli Burger Battle 2019 -kisan kautta, jossa paikan keittiömestari sijoittautui hienosti kolmanneksi.

Paikka

Ravintola sijaitsee kivenheiton päässä Turun tuomiokirkosta klassisessa Juseliuksentalossa. Käynti paikkaan on sisäpihalta ja heti ovella tajuat jo olevasi paikassa jossa on pitkät perinteet. Paikka on museoviraston suojeluksessa, jotenka vaikka viimeisin ravintoloitsija remointoikin sitä vuonna 2017, voi kaikesta aistia vielä vanhan ajan patinaa. Meiningissä on jotain ”Matti Pellonpäämaista” taiteilijahenkeä, jota on vaikea selittää. Paikka on viihtyisä.

Ruoka

Listalta löytyy niin liha- kuin kasvisversiokin burgerista. Lihaburger on nimetty samassa talossa olevan Gastropub Löydön mukaan ja samaa annosta tarjoillaan siis molemmissa ravintoloissa. Löytöburger sisältää menun mukaan : Puuhiiliuunissa grillattu talon jauhelihapihvi (150gr), 9 kk kypsytettyä cheddaria, srirachamajoneesia, rucolaa, tomaattia ja maalaisranskalaisia. Menun listauksen lisäksi burger sisältää myös marinoitua punasipulia.

Annos tarjoillaan lankulta ja ranskalaisten seuraksi ei lähtökohtaisesti tule mitään kastiketta. Ketsuppia saa veloituksetta pyynnöstä ja kahta eri lisämajoneesia on myös saatavissa euron lisähintaan kappaleelta. Tilasin itse sekä ketsuppia että talon omaa chilimajoneesia, joka valitettavasti osoittautui kovin mauttomaksi.

Burger on perusmaultaan hyvä, mutta siitä puuttuu kuitenkin jotain. Annokseen sopisi hyvin esim rapeaksi paistettu pekoni, joka toisi kivasti pientä lisämakua ja suutuntumaakin mukaan. Annosta vaivaa myös hieman ”burgermaailman Turun tauti”, eli majoneesin yliannostus. Yhdistettynä vetiseen tomaattiin on loppupuolikas todella vetistä mössöä ja sotkuista syötävää. Pelastan tilannetta ottamalla ranskalaisten tarjoiluun tarkoitetun grillitaskun uusiokäyttöön ja käärin burgerin siihen – voila, heti siistimpi syödä.

Raaka-aineet (chilimajoneesia lukuunottamatta) tuntuvat laadukkailta ja erityisesti ihastun paikan käyttämään pullaan. Sopivalla, hieman rapealla, paistopinnalla tämä kuohkea luomus sopii aivan älyttömän hyvin burgeriin. Pihvi on paistettu oikeaoppisesti mediumiksi, mutta klassinen patty/bun -suhde on taas hieman metsässä. Pihviin 50g lisää lihaa ja samalla koko vastaamaan enemmän sämpylän kokoa nousisi tämä heti uudelle levelille. Sipuli toi mukavaa happoa ja rouskuvaa suutuntumaa, olematta kuitenkaan liian voimakas. Nykyajan trendin mukaisesti burgerin väliin oli myös tungettu aimo tukku rucolaa.

Ranskalaiset ovat kohtuullisen eleettömät, eivät huonot eivätkä timanttisetkaan. Ketsupin kanssa upposivat ihan hyvin burgerin kyljessä, mutta mitään kummempaa hehkutettavaa näistä ei löydy.

Yhteenveto

Viihtyisä paikka, jossa tarjolla ihan kelvollinen burgeri. Valitettavasti kuitenkin jotain jäi uupumaan ja kokonaiskokemus jäi ruoan suhteen hieman haaleaksi – puuhiiligrillistä jostain syystä ei myöskään ollut annokseen tarttunut juuri ollenkaan savun makua, jota odotin mainosten pohjalta.

WWW: https://www.ravintolateini.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

2 kommenttia aiheeseen Löytöburger, Ravintola Teini, Turku

 • Mäkin  says:

  Mistä se sipuli hyppäsi yhtäkkiä siihen burgeriin? Vai jäikö vain ensin kertomatta koko sisältö? 😁

  • Jassu  says:

   Ihan hyvä huomio – tosiaan menun listauksesta sipuli puuttuu kuten itsekin voit tuosta kuvasarjassa olevasta menuräpsystä todeta. Kuten itsekin totean tuossa alussa ”Löytöburger sisältää menun mukaan” – eli tuossa oli listattu vaan menusta sisältö.

   Lisätään alkuunkin maininta sipulista.

Vastaa