Kruunun Burger, Kruunu Ravintola, Porvoo

Porvoosta lyhyen googlettelun jälkeen löytyi Kruunu, jota myös eräs paikallinen ystäväni suositteli. Ei muutakuin viikonloppukeikalla stoppi sinne!

Paikka

Kruunu sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella S-marketin kupeessa. Ravintola on asuintalon kivijalassa ja sisäänastuessani siisteys ja paikan koko yllättää. Olimme liikkeellä lauantaina noin klo 12 jolloin olisin odottanut paikassa olevan lounastajia, mutta pääsimme ainoina asiakkaina häiritsemään keittiötyöntekijöiden rauhaa. Saamani tiedon mukaan illemmalla jengiä onkin sitten yleensä enemmän, mutta nähtävästi viikonlopun lounasaikana ei henkilökunnalla välttämättä hiki tule.

Ruoka

Listalla burgereita on 7kpl ja tuunausvaihtoehdoissakin löytyy. Koska kyseessä oli itselleni ensimmäinen vierailu mentiin tällä kertaa nimikkoannoksella, eli Kruunun burgerilla.

Annoksella on hintaa 16.90€ ja tällä hinnalla listan mukaan saat burgerin jossa on : 200g black angus pihvi, salaattia, suolakurkkua, tomaattia, pekonia, marinoitua punasipulia, friteerattua sipulia, tupla cheddarjuusto, sipulirengas, talon oma bbq kastike ja majoneesi. Kyljessä on maalaisranskalaiset ja pieni kipollinen chilimajoneesia. Vierailumme aikaan annokseen kuului myös salaattipöytä jonka pizzaleivät ja mm herkullinen coleslaw saavat erikoismaininnan.

Annos saapuu tarjoilukivellä jossa burgerin kuvauksessa olleet sipulirenkaat ovat erikseen tarjoiltuna. Pullana on Lantmännen Unibaken ”SBS Bronx”, joka on hapantaikinaan leivottu sämpylä kuviokannella. Silmiin pistää heti se että pihvi on selvästi sämpylää isompi ja tulee jokaiselta laidalta ulos.

Täytteitä on paljon, mutta yllättäen tämä ei tunnu liialta. Frittisipuli antaa kivaa rapeaa tekstuuria ja marinoitu punasipulia luo happoa makean BBQ-kastikkeen vastapainoksi. Pihvi näyttää kuivalta, mutta ei onneksi ole sitä vaikka onkin paistettu kypsäksi. Kastikkeita ei ole liikaa ja syöminen on yllättävänkin siistiä ottaen huomioon täytteiden määrän. Juustona käytetty perinteinen ”hampurilais-cheddar” on hieman tylsä.

Ranskalaiset ovat suolan lisäämisen jälkeen ihan ok kamaa, mutta eivät erotu millään tavalla keskivertoisesta suorituksesta. Chilimajoneesi on mautonta ja jollain taivalla ulkonäöltään teollisen luotaantyöntävää.

Yhteenveto

Kruunun burgeri ei yllä aivan huippusuoritukseen, mutta on keskivertoista paikalliskuppilan annosta selvästi laadukkaampi. Jos eksyn paikkaan toistamiseen voin ihan hyvin tilata listalta burgeria uudestaankin.

WWW: http://www.kruunuravintola.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

2 kommenttia aiheeseen Kruunun Burger, Kruunu Ravintola, Porvoo

 • Kari laamanen  says:

  Kokemuksesi on toki sinun kokemasi.
  Itse olen käynyt paikassa viikottain syöden aina burgerin.
  Kokemus on aina hyvä, selkeästi keskivertoa parempi burgeri ja verattuna mm. tv julkkis burgereihin.
  Palvelu erinomainen,

  • Jassu  says:

   Kokemukseni kertoo tuosta yhdestä vierailukerrasta. Mukava kuulla että paikka miellyttää niin että palaat sinne aina uudestaan ja uudestaan 🙂

Vastaa