Rotukarjan BRGR, Local Bistro, Joensuu

Työmatka kuljetti burgerinystävän Joensuuhun, jossa viimeksi saamani suositukset menivät hieman metsään. Nyt kokeiltiin uusin vinkein ja suunnaksi tuli torin laidalta löytyvä Local Bistro.

Paikka

Ravintola-alan ammattilaiset valitsivat vuonna 2018 Local Bistron Suomen 50. parhaaksi ravintolaksi (Lähde: click). Itselleni paikka ei ollut aiemmilta Joensuun keikoilta tuttu, joten päätin suunnata katsomaan mitä paikka pitää sisällään.

Maanantaina porukkaa on yllättävänkin hyvin ravintolasalissa ja vaikka hieman liioittelulta tuntuukin, niin soitin etukäteen ja varasin pöydän – eihän siitä haittaakaan olisi. Paikka on moderni bistrohenkinen ravintola ja lista on hyvinkin yksinkertainen, tarjoten kuitenkin erilaisia menuja kuin paikallisella twistillä olevia klassikkoannoksia. Burgereita on listalla vaan 1, joten valinta itselle ei ollut vaikea.

Ruoka

Listalla annos näyttää seuraavalta:

ROTUKARJAN BRGR (L) 21,90 €
Rotukarjan 100% jauhelihapihvi, Jukolan Juuston mustapippuri cheddaria,
pekoni-sipulihilloketta, savumajoneesia, tomaattia. Ranskalaisia tai salaattia (Gluteeniton sämpylä +1,20 €)

Tarjoilija jostain kumman syystä suosittelee kypsyysasteeksi medium plussaa, mutta koen pakottavaksi tarpeeksi tilata normaali mediumin. Lisäkkeeksi on tarjolla joko salaattia tai ranskalaisia, josta jälkimmäinen meni testiin. Ranujen kylkeen chilidippi (2€ lisämaksu)  ja talon ketsuppia.

Burgerin saapuessa kokonaisuus näyttää hyvältä ja pihvi on kokonaisuuteen nähden tasapainoisen kokoinen. Briossi ei ole yleisimpien toimittajien tusinatuotetta vaan näyttää jonkun lähileipomon tuotteelta johon on vielä paistettu kivat pinnat. Tomaattisiivu on paksu ja yhdistettynä kohtuullisen vetelään hillokkeeseen tekee syönnistä hieman sotkuista.

Kastikkeet, hilloke ja vetinen tomaatti tekee paketin kasassa pitämistä hieman haastavana, mutta syöminen onnistuu kuitenkin käsin. Pihvi on paistettu yli mediumin, mutta en jaksa nyt antaa asian häiritä. Maku on tasapainoinen ja mustapippuri-cheddarin aromi maistuu selkeästi, sen sijaan savumajo hukkuu kokonaisuuteen enkä löydä sitä makumaailmasta vaikka yritän. Pekoni on piilotettu hillokkeeseen kuutioina ja sanoisin että toimisi paremmin perinteisesti paistettuna.

Ranskalaiset ovat todella rasvaiset eikä niiden kanssa lisämaksusta tilattu chilidippikään olen mitenkään erikoista. Harmillista, koska nämä floppaavat burgerin rinnalla.

Yhteenveto

Burgeri on ihan toimiva vaikkakin tomaatti vetistää sitä melkoisesti, pihvi on koostumukseltaan hyvä mutta toimisi paremmin mielestäni hieman raaempana. Ranskalaiset eivät toimi rasvaisuutensa takia ollenkaan ja ne jäävätkin burgerin tasosta melkoisesti.

Verrattuna paljon hehkutettuun nimeltämainitsemattomaan Joensuulaisen rokkibaarin tuotokseen, onhan tämä burger ihan eri tasoinen. Saamani suositus ei mennyt tällä kertaa ihan metsään, joskaan nyt ei ihan timanttisesta burgerista voida puhua kun peilataan asiaa annoksen hintaan. Kuitenkin on tässä parasta mitä Joensuusta olen tähän asti löytänyt burger-rintamalta 😉

WWW: https://www.localbistro.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa