Smokers burger, Smokers Beer & BBQ, Espoo

Smokers löytyy Espoon leppävaarasta, Sellon ostoskeskuksen vapaa-ajankeskuksesta, joka on monille tuttu esim Finnkinon leffateatterista. Paikka tarjoilee lounasaikaan nimikkoburgeriaan, joten päätin mennä suositusten perusteella testaamaan mitä tuolta oikein saa.

Paikka

Sellon parkkihallista kun ottaa vapaa-ajankeskuksen mainosten kohdalta hissin toiseen kerrokseen, ei voi eksyä. Ovet käytännössä avautuvat suoraan Smokersin sisäänkäynnille. Pöytiä on hyvä määrä ja näin lounasaikaankin tilaa on kivasti.

Henkilökuntaa näyttäisi olevan riittävästi ja pöydät putsataankin nopeasti, eivätkä annoksetkaan ehdi kauaa luukulla vanhenemaan valmistuttuaan. Meininki on eleettömän ystävällistä sekä tehokasta.

Ruoka

Lounasaikaan burgerin hintaan (14€) sisältyy myös ranskalaiset, salaattipöydän antimet ja juomaksi vettä. Olutlistakin kiehtoi, mutta valitettavasti parkkihallissa odottanut kottero sekä työaika haittasi tätä harrastustoimintaa.

Tilaus tehdään tiskiltä ja samalla minulta kysyttiin että onhan medium pihvin paistoasteeksi ok. Tämän jälkeen siirryttiin numerolappusen kanssa pöytään odottamaan annosta. Odotellessa voi käydä hakemassa alkuun pientä purtavaa paikan salaattipöydästä, joka on poikkeuksellisen laadukkaan oloinen erilaisine lisukkeineen ja kastikkeineen. En hetkeen muista nähneeni tämäntyyppisessä paikassa näin hyvää salaattipöytää.

Burger saapuu lautasella ja on suoraan laitettu syöntitaskuun. Vieressä on ranskalaiset ja minimaalinen määrä ketsuppia. Smokers burger sisältää briossisämpylän, talon oman jauhelihapihvin, limepunasipulia, salaattia ja pekonimajoneesia.

Patty/Bun -suhde osuu ensimmäisenä silmään. Briossi on pihvin halkaisijaan nähden turhan suuri (tai pihvi liian pieni) ja ilman taskua syönti olisi todella hankalaa. Nytkin pihvi hieman meinaa pyöriä välissä ja monella haukkauksella saatkin kaikkea muuta, paitsi pihviä, suuhusi. Pihvin paksuus on hyvä, mutta sen koko saisi olla halkaisijaltaan himpun suurempi.

Briossiin on paistettu kivaa rapeata pintaa, mutta paistoasteessa ollaan vaarallisilla vesillä koska nyt jo aivan reunoilla maistuu hieman palanut. Muuten makumaailma on tasapainoinen ja niillä kerroilla kun saadaan samaanaikaan kaikkia komponentteja suuhun voidaan puhua perushyvästä burgerista. Odotin nimen perusteella hieman enemmän savun makua, mutta tämä oli ehkä liikaa omaa odotustani. Savu on hyvin mieto.

Ranskalaiset ovat rapeita ja todella miedosti suolattuja. Suolaa ei pöydässä tai muuallakaan suoraan näkynyt joten tällä kertaa ranut menivät tuollaisenaan. Ketsupin suurkuluttajalle punaisen kullan määrä oli kovin vähäinen, mutta säästeliäästi sekin saatiin riittämään.

Yhteenveto

Pihvin epäsuhtainen koko häiritsee, mutta niiltä osin kun saat kaikkea samaan aikaan suuhun ollaan ihan hyvän burgerin äärellä. Varovainen suosittelu lähtee siis täältä suunnasta.

WWW: https://smokers.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa