TCB – Treffin Cheese Burger, Treffi Pub & Bistro, Helsinki

Helsingin Herttoniemessä sijaitsevan Treffi Pubin juustoburger on ollut jo useamman vuoden tunnettu siitä, että se on ollut yksi Helsingin kehutuimpia. Kuitenkin viime kuukausina olen muutamilta ystäviltäni kuullut, että burger oli heille ollut pienoinen pettymys, joten ajattelin itse käydä tsekkaamassa mitenkä homma on.

Paikka

Vierailupäiväksi valikoitui omien aikataulujeni vuoksi sunnuntai, jolloin aluksi ravintola tarjoilee vain brunssia ja ala carte menu aloitetaan klo 15:30. Emme olleet varanneet pöytää vaan luotimme että joku nurkka meille löytynee, kuten löytyikin. Pöytiin ohjaus toimii varausten kanssa, mutta hetkellisestä mielijohteesta piipahtavat saavat itse etsiä vapaan paikan itselleen.

Ravintolasali on jaettu kahtia, niin että ruokapuolelle pääsee ensisijaisesti pöytävarauksella ja pubin puolelle voi saapua ilman varausta. Ero on myös siinä, että ruokapuolella tilaukset otetaan pöydistä vastaan, mutta pubin puolelta saat itse taapertaa tiskille kertomaan tilauksesi. Saat toki numerokyltin mukaasi, eli ruoka toimitetaan kyllä pöytään sen valmistuttua, joten annosta ei tarvitse sentään noutaa mistään. Pubin puolella tilaus myös maksetaan ennakkoon.

Palvelu

Saavuimme pelipaikalle klo 15:30. Heti saavuttuamme saimme tiskiltä ruokalistat ja meille ilmoitettiin että tilauksia otetaan sitten vastaan vasta 15:45. Ihmeteltyäni ääneen, että eikö heidän sivuillakin kerrota ala carten alkavan klo 15:30 sain närkästyneen tiuskaisevaan sävyyn vastauksen että ”brunssi tänään nyt vähän venyi ja otamme tilauksia vastaan 15:45 alkaen”. Ok, asia aivan kunnossa, mutta yleisesti asiakas ymmärtää kyllä kunhan hänelle asia selitetään ystävällisesti – enkä tiedä miksi asiakkaalle tarvitsee muutenkaan tiuskia. Kun he kerran mainostavat jotain aikataulua, mm oven vieressä olevalla kyltillä, niin en minä asiakkaana voi tietää jos heillä jostain syystä on tullut muutoksia.

Tiskin takana ollut toinen tarjoilija kuitenkin suostui tilauksen ottamaan vastaan samalla kun tarjoili minulle tilaamani vehnäoluen. Tästä syystä sekä tämä minulle tarjoillut henkilö, että minä, saimme mulkoilua tältä aiemmin aikataulua tiuskineelta henkilöltä.

Tilasin juustoburgerin ilman mitään tuunauksia, koska halusin tällä kertaa testata annoksen sellaisena kuin se perusmuotoisena listalla on. Ystäväni tilasi saman setin mutta lisäpekonilla tähditettynä. Tilausvaiheessa ei tiedusteltu pihvin haluttua kypsyysastetta, joten jos haluat jotain muuta kuin mediumin, niin kerro se oma-aloitteisesti. Me menimme perinteisellä medikalla.

Menin tilauksen jälkeen takaisin pöytään juoman kera ja kuulin kun aluksi minulle kiukutellut tarjoilija selitti viereiseen pöytään, että tilauksia otetaankin vasta klo 16 alkaen vastaan. Meillä tilaukset olivat jo jonossa, joten meitä tuo ei enää koskenut, mutta alkoi hieman jännittämään että kauankohan tässä lopulta menee ja minkälainen härdelli on tiedossa kun pöytiä varanneita seurueita purjehti kokoajan sisään enemmän ja enemmän ja sitten yhdellä pompsulla kaikki tilaukset toimitetaan keittiölle jonoon ilman luonnollista porrastusta.

Ruoka

N 16:10 ruoka saapui pöytään, eli odotusaika ei ollut todellakaan paha – varsinkin kun osasi odottaa ettei ruoka heti ole tulossa. Ensimmäiseksi silmään pisti että annos on jotenkin vaatimattoman kokoinen, ottaen huomioon 19.50e hintalapun.

Burger tarjoillaan lankulla niin että ranskalaiset ovat pienessä kipossa ja tomaatti, salaatti, sipuli sekä maustekurkku tuossa vierellä. Pidän tuosta tavasta tarjoilla burgeria, koska voit itse säätää sillon haluatko esim vetisen tomaatin mukaan vai et. Itse jätin rehut pois burgerin välistä ja söin ne erikseen. Lankulta löytyy myös pieni majokippo ranskalaisten dippailua varten.

Pihvin paistoaste oli täydellinen medium ja ensihaukulla suuhun leviää todella voimakas savun maku. Pihvi oikein huokuu savun aromia ja tässä siitä saa nauttia sekä tuoksussa että maussa. Olen suuri savun ystävä, joten omaan suuhuni tämä on aivan jumalainen maku. Burgerin välistä tursuaa juustoa ja kastiketta, mutta silti syönti on yllättävän siistiä eikä juurikaan servettiä tarvita. Maku on tasapainoinen eikä mitään ole liikaa tai liian vähän makumaailman suhteen, mutta en kyllä mausta löydä kirveelläkään listassa mainittua chilikastiketta tai mitään chiliin viittavaaa. Mutta ei sitä välttämättä tarvitakaan. Pulla pysyy kivasti kasassa ja on pehmeä koostumukseltaan. Lisänä tilattu pekoni saa ystävältäni suitsutusta, tällaista kuulemma pekonin pitäisi aina olla.

Ranskalaiset ovat ihan hyvät, tosin ehkä aivan himpun pehmeitä, lisäksi näitä on kovin vähän. Ranskalaiset loppuvatkin ennenkuin neljännes burgerista on saatu syötyä. Ranujen seuraksi tarjoiltu tryffeli-parmesanmajo on todella mauton ja vaikka maistelin tätä ihan sellaisenaan en löydä tästä mitään tryffelin tai parmesanin makua. Koostumuksesta voi hyvällä mielikuvituksella parmesanin löytää, mutta siinä kaikki. Perusmajoksi olisin tuon luokitellut jos en olisi listalta lukenut mitä tuo yrittää olla. Tai sitten minulta on vaan mennyt makuaisti.

Yhteenveto

Päätuote on edelleen makumaailmaltaan kunnossa ja tätä voi sen puolesta hyvällä omallatunnolla suositella. Annos näytti pieneltä ja sen syötyäni minulle myös jäi hieman nälkä, joka on todella harvinaista ravintolaburgereiden kanssa. Kunnon nälkään suosittelenkin ottamaan jotain alkuruokaa, jos listalta löytyy itselle mieluisa vaihtoehto ja lompakko kestää aterian laajentamisen.

Annoksen hinta alkaa olla hieman kipurajalla ja varsinkin jos alat burgeria tuunaamaan hinta kipuaa nopeasti. Esimerkiksi pekoni maksaa 4e lisää ja jos haluat vaikka halloumia, saa tuosta pulittaa 5e extraa. Lihaanille lisäpihvi kustantaa 8e.

Vaikka tuote maultaan miellytti, niin palvelu sen sijaan jätti tylyn vaikutelman ja fiiliksen että tarjoilijaa ei olisi yhtään vähempää voinut homma kiinnostaa. Pieni asia, mutta jättää aina valitettavasti oman leimansa vierailuun.

WWW: http://treffipub.com/fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa