Bacon Bleu Burger, Cheers, Boston, MA, USA

Cheers on nimetty kuuluisan Bostonilaisen tv-shown mukaan, sarjaa on esitetty Suomessa nimellä ”Terveydeksi”. Sarja pyöri USA:ssa ruuduissa 1982-1993 ja alkuperäinen Beacon Hillin ravintola toimi pubin julkisivuna kuvauksissa – sisätiloja talosta ei tuolloin käytetty sarjassa vaan sisäkohtaukset kuvattiin studiossa. Monille Cheers ei sano mitään, mutta tämän sarjan yhdestä hahmosta muodostui spinoff-sarja Frasier, joka onkin sitten ollut todella suosittu myös täällä meillä.

Nykyään Cheers-ravintoloita on 2, joista toinen on alkuperäisellä paikallaan ja uudempi (ns sisätilareplica) on rakennettu kuuluisaan Faneuil Hallin keskukseen. Asuimme aivan tämän uudemman paikan vieressä, joten tällä kertaa testiin pääsi tämä tv-sarjasta tuttua pubia sisätiloiltaan mukaileva paikka.

Ruoka

Ruokalista on Englantilaista pubiruokaa mukaileva ja noudattaa alueen kovin brittivaltaisen historian perinteitä. Lähtökohtaisesti menun erikoisemmat tuotteet on nimetty sarjan hahmojen mukaan jotenkin. Burgereita listalta löytyi 7, joista 1 oli kasvisvaihtoehto ja 1 ns ”haasteannos”, jonka kokonaan syömisestä pääset ravintolan kunniaseinälle. Haaste tulee annoksen koosta, ei esim tulisuudesta.

Oma valintani kallistui Bacon Blue Burgeriin, koska menussa hehkutettiin tätä homejuuston ystävän valinnaksi – osui ja upposi minuun koska olen sekä sinihomejuuston että pekonin suuri ystävä. Annos toimitetaan avonaisena ja mm majoneesi löytyy annoksen sivusta, saat siis itse laittaa juuri sen verran majoa kuin haluat ja muutenkin kasata burgerin sellaiseksi kuin se itsellesi sopii. Itse turautin kohtuullisen määrän majoa sisään (ei ”hesemitalla”) ja kasasin kaikki komponentit perään.

Maku ja koostumus

Briossi on grillattu jotta siihen on saatu pientä rapeutta, mutta kuitenkin polttamista on vältetty jättäen pullan pintaan ainoastaan nätit paistoraidat. Pekoni on rapeaa ja pihvin (valitettavasti kypsä) päälle on kasattu hyvä kerros kohtuullisen kermaista sinihomejuustoa. Kasvikset ovat raakoja eli mitään pikkelöintiä tai muuta kypsennystä niille ei oltu tehty.

Burger on helppo syödä käsin eikä se sotke. Raaka punasipuli on todella voimakasta ja puskee läpi turhan pistävänä, otankin siis ensimmäisen haukun jälkeen suurimman osan sipulista pois ja jätän vaan ohuen renkaan antamaan kirpeää kärkeä. Pekoni ja sinihomejuusto toimivat hyvin yhteen ja makumaailma vastaa aika hyvin burgerin nimeä – tässä maistuu (sipulin poisoton jälkeen) selvästi pekoni, sinihomejuusto ja näitä tukee briossin pieni makeus ja pihvin perusmaku.

Ranskalaiset ovat todella perustasoa, rapeat ja ihan syötävät – mutta eivät mielestäni tuo annokseen mitään ihmeellistä.

Yhteenveto

Pubiburgeriksi muutaman Samuel Adams tuopin jälkeen ihan toimiva, mutta ihan kauhean kauaksi tämä ei kyllä siltikään kanna. Cheers on ihan hauska paikka, mutta burgerinystävälle tämä ei tuo mitään ihmeellistä hehkutettavaa. Vatsa tulee täyteen ja meininki baarissa on ihan hauska, mutta menisinkö tänne uudestaan? Tuskinpa.

WWW: https://cheersboston.com/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa