Christmas burger, Sæta Svínið, Reykjavik, Islanti

Islannin nähtävyydet ja kuumissa lähteissä pulikointi sai nälän heräämään ja mikäs parempi sammuttaja nälälle olisi kuin burgeri! Yllättävä valinta, eikö totta?

Paikka

Sæta Svíniðta (eikö olekin ihanan helppo nimi?) oli useampi tuttu vinkannut. Ravintola sijaitsee Reykjavikissa hyvin keskeisellä paikalla turistien näkökulmasta, joten sinne ei ole vaikea eksyä. Paikka on varsin perinteinen gastropub ja perjantai-iltana saapuessamme ravintola oli lähes täynnä. Saimme kuin saimmekin kuitenkin pöydän, joten tällä kertaa homma ei mennyt baaritiskillä ruokailuksi, johon olimme jo henkisesti varautuneet.

Ruoka

Vakiolistalla on pari burgeria (lihaani- ja vegaaniversio) ja nyt joulun lähestyessä specialina oli Christmas Burger poronlihasta. Sellaista siis kehiin. Burgerissa on briossin lisäksi 175gr poronlihapihvi, punasipulihilloketta, piparjuurimajoa, Islantilaista juustoa ja salaattia. Annos tarjoillaan vohveliperunoiden ja tryffelimajon kera – ketsuppia saa toki pyynnöstä.

Varauduin pitkään odotukseen mutta tällä kertaa varautumnen ei olisi välttämättä ollut tarpeen koska ruoka saapui todella nopeasti – ehkä jopa huolestuttavan nopeasti!

Pihvi oli paistettu lupausten mukaan mediumiksi ja yllätyksekseni pihviä testatessani mausta erotti, että kyseessä oli tosiaan poroa. Briossiin oli koitettu tehdä paistopintaa, mutta enemmänkin tässä oltiin saatu reunat käristettyä. Pullasta levisi burgeriin hieman palaneen makua, jota huomasin piparjuurimajon korostavan kummallisesti. Pulla ei ollut mitenkään karrelle käristetty mutta yhdistelmänä tuo pieni käristys ja piparjuuri sai homman maistumaan kuin koko pulla olisi ollut pikimusta. En ole ennen tällaiseen törmännyt.

Piparjuurimajo tuli aika vahvasti läpi muutenkin makumaailmassa ja esim punasipulihilloke hävisi juuston ohella täysin voimakkaan lihan ja piparjuuren alle. Teknisesti kasaus oli tehty hyvin ja vaikka soosiakin oli jonkunverran syönti onnistui yllättävän siististi, vaikka taskuja ei ollut tarjolla.

Vohveliperunat oli paistettu rapeiksi ja niitä oli sopiva määrä, mutta näistä jäi kovin teollinen vaikutelma ja 23e burgeriannokseen laadukkaaksi itseään mainostavassa gastropubissa odottaisin saavani jotain muuta kuin selkeästi pakasteperunaa.

Yhteenveto

Piparjuuri oli liian hallitseva burgerissa ja se oikeastaan vei lopulta kokonaisuutta mielensä mukaan haudaten muita komponentteja varjoonsa. Ottaen tämän ja kovin teollisen malliset perunat huomioon, niin en voi kyllä antaa suositusleimaa tälle paikalle. Annos oli sellainen perus keskitason suoritus.

Pari Gin Toniccia, yksi olut ja 2 burgerannosta kustansi n 90e. Hintataso on ihan normaalia Reykjavikin turistialueiden hintatasoa.

WWW: http://saetasvinid.is/en/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
 

Tagit:  

Vastaa