Purple Haze, Bites Vallila, Helsinki

Bites Vallila (vai nykyään vaan Bites Burgers?) on Social Burgerjointin kanssa yksi omia kestosuosikkejani ja koska en hetkeen ollut paikassa vieraillut, piti uusin special (Purple Haze) käydä testaamassa. Mukanani oli myös pari ensikertalaista, joiden Bites-neitsyys piti rikkoa.

Paikka

Paikka oli sunnuntaina kovin rauhallinen arkipäiviin verrattuna. Muutamassa pöydässä istui porukkaa ja Woltin lähetit vierailivat tiskillä satunnaisesti kuljettaakseen krapulaisille Stadilaisille lohturuokaa. Ulkona on muutama aste pakkasta, mutta sisällä meitä tervehtii tuttu rasvankäry ja rasvasta liukkaat lattiat. ”Nyt varovasti” oli ensimmäinen ajatus, ettei suorilta vartaloilta löydä itseään lattialta liukastumisen seurauksena. Henkilövahingoilta tälläkin kertaa onneksi vältyttiin, mutta oikeasti lattia on sen verran liukas että siinä saa varovaisesti edetä pöytään. Kärystä tiedät myös mille vaatteet loppuillan haisevat, mutta tämä ei ole Bitesin kohdalla mikään uusi asia.

Ruoka

Tilasin itse Purple Hazen (Pihvi, punajuurimajo, marinoitu punakaali, uppopaistettu vuohenjuusto ja hunaja), ranskalaiset ja Stone White Ghost (Berliner weisse) oluen. Seuralaisille meni Green standardia pekonilla, jalapenolla sekä ranskalaisia ja Cokista.

Ensipuraisulla Purple Hazesta suuhun leviää pehmeän ja lämpimän vuohenjuuston maku, jota seuraa perässä heti Bitesin pihvi rapean kaalin siivittämänä. Hunaja tuo kivaa twistiä niin että suussa käydään suolaisen ja makean välistä maaottelua, joka päättyy tasapeliin. Tämä on kovin harvinaista, koska helposti jompikumpi vie voiton ja makumaailma taittuu joko vahvasti suolaiseen tai sitten äklömakeaan – nyt ei. Burgerin koko on siinä rajoilla että tämä on enää hyvä syödä käsin, koska uppopaistettu leivitetty vuohenjuusto nostaa pakettia aikamoisesti. Pieni puristus kasaan auttoi komeuden mahtumaan purukaluston väliin.

Olen suuri vuohenjuuston ystävä, mutta alkuun hieman mietitytti miten hunajan makeus istuu burgeriin. Huoleni oli turha, koska paketti oli totuttuun Bites-tapaan todella hyvin suunniteltu. Punajuuri on majoneesissa enemmänkin värin vuoksi, eikä sen maku tule mistään pistävästi läpi. Kaali tuo kivaa happoa ja hieman rouskuvaa tuntumaa pehmeän vuohenjuuston vastapainoksi. Hunaja tukee koko pakettia ja korostaa vuohenjuuston makua.

Ranskalaiset ovat tuttua Bites-tasoa, eli omaan makuuni aikalailla täydelliset. Sopiva paisto, hyvä suola ja vieressä oleva talon majo vielä kruunaa hommaa. Ei moitteita, nämä ovat aivan sairaan hyviä.

Seuralaiset kehuvat omia Green Standardejaan ja ranskalaisia – ainoan huomautuksen saa hieman lötköksi jätetty pekoni johon oltaisiin kaivettu enemmän paistoa. Aika pieni huomautus kuitenkin, koska muuten setti oli ensikertalaistenkin mielestä oikein mainio.

Purple Haze on vahvan suosituksen arvoinen jos olet vuohenjuuston ystävä.

WWW: http://www.bites.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
 

Tagit:  ,

Vastaa