Brooklyn 3.0 (Vege), Social Burgerjoint, Kerava

Eilen lehdissäkin (mm Iltalehdessä) julkaistiin että Social tuo valikoimiinsa uutuutena aivan uudenlaisen kasvispohjaisen burgeripihvin, joka on myös vegaaninen. Vaikka itse olen klassinen valkoinen lihaa syövä heteromies niin pitihän tuo silti testa. Lihaani goes vege!

Keravan Socialissa oli tänään vip-kutsuvierasavajaiset ja koko lista testattavana, tilasin siis Brooklyn 3.0:n, tosin vege-versiona eli burger sisälsi juustoa mutta ei mitään lihatuotetta. Pyysin myös erikseen kylkeen pelkän Moving Mountainsin kehittämän vegepihvin, jotta pystyin erikseen tutkimaan sen makua ja rakennetta ilman burgerin muita mausteita.

Pihvi

Pihvin virkaa hoitaa Brittiläisen Moving Mountains Foodsin vegepihvi, joka toimitetaan Socialille pakasteena ja paisto tapahtuu tutusti Mibrasa-grillin savussa. Paistoaika on hieman lihapihviä pidempi, joten tämä saa imettyä vieläkin enemmän savuaromia itseensä.

Pihvi muistuttaa kovasti niin koostumukseltaan kuin muutenkin tuntumaltaan eines-jauhelihapihviä. Tosin kuiva se ei ole missään nimessä vaan puristamalla sisältä tursuaa nestettä ja jopa suutuntuma on todella kostea. Massa on kohtuullisen kiinteä ja verrattuna oikeaan lihaan mössääntyy kovin helposti.

On aika luonnollista että tätä ei voi pelkästään verrata lihaan, koska ei se liene tarkoituskaan, mutta kaavoihin kangistuneena minulla oli myös pelkkä Socialin jauhelihapihvikin verrokkina ja näitä maistelin vuorotellen.

Pelkästään yksinään tarjoiltuna lihapihvi vie näin lihaanin silmin erää 100-0, mutta tilanne tasoittuu kun kehitelmä tyrkätään burgerin väliin. Mutta sellasenahan Social tuotetta myykin, eli pelkän pihvin arviointi on kohtuullisen turhaa.

Burger

Burgeriin oli pihvin ja briossin lisäksi tuikattu hieman ituja, majoneesia, korianteria, salaattia, tomaattia, juustoa ja ketsuppia. En liiemmin pidä korianterista, mutta täällä se liukeni muihin makuihin.

Kokonaisuus ei ole missään mielessä raskas ja ”pihville” on löydetty hyvin sen makuja ja rakennetta tukevat lisäkkeet briossin väliin. Jotenkin kuitenkin en saa päästäni tuota ”korvikkeellisuutta” ja lihansyöjä vertaa päässään tätä kokoajan vaan lihaan. Tiedän että ongelma on oman pääni sisälle, mutta en voi sille mitään.

Burger ei missään nimessä ole huono, mutta omassa makumaailmassani häviää kaikille Socialin lihaversioille valitettavasti. Jos kuitenkin tilanne olisi se että liha loppuisi ja tämä olisi ainoa tapa nauttia burgereista, niin voisin kyllä tätä syödä. Kuitenkin niin pitkään kuin tarjolla on laadukasta aitoa lihaa, niin oma valintani kohdistuu sinne.

Yhteenveto

Poikkeuksellisesti jätän arvosanojen annon tällä kertaa väliin. Perusteena se, että tätä ei mielestäni voi verrata normaalilla arvosteluasteikollani, koska liian äkkiä tähtiä vertailtiisiin lihaburgeriin ja mitään vertailukohtaa näille en vaa saa tehtyä.  Toinen asia on se, että koska kyseessä oli kutsuvierastilaisuus ei palvelua ja paikankaan yleisilmettä voi arvostella, joten jätetään tähdet antamatta.

Kuitenkin mainitsen että Keravan Social on aivan kylän keskustassa ja jos jotain asiaa tuonnepäin on, kannattaa ehdottomasti käydä tuolla syömässä. Laatu on taattua Socialia täälläkin ja jos joukossa on myös ei-lihaaneita, niin kyllä tätä vegeversiotakin uskaltaa tilata 🙂

Ilta oli hauska ja burgereita tuli syötyä tosissaan. Brooklynin lisäksi nälänsammuttajaksi päätyivät Harlem ja Kimchiburgerkin ranujen kera. Samaten tuli testattua kaikki Socialin dipit, jotka nekin ovat Habanero etunenässä oikein oivia. Nyt muistan taas mitä tarkoittaa termi ”ähky”.

Tagit:  

Vastaa