Vessel Burger, Helsinki

Vessel Burger on muutamia päiviä sitten Helsingin Jätkäsaareen avattu uusi burgeripaikka. Samalla osoitteella, mutta eri sisäänkäynnillä löytyy myös Vessel Bistro, jonka kanssa burgeripuoli jakaa websivunsa. Nämä 2 ravintolaa ovat kuitenkin erilliset tilat erillisillä listoillaan.

Paikka

Ravintola on hieman piilossa asuintalon kivijalassa, eikä ikkunateippauksetkaan kauheasti huuda olemassaolollaan. Toivottavasti asiakkaita riittää tästä huolimatta. Vieressä on työmaata ja kivenheiton päässä Länsisatama ja mm Verkkokauppa.com, jossa itsekin tulee usein vierailtua. Tänäänkin oli Verkkikseen asiaa, joten päätin samalla käydä tsekkaamassa porukalla Vesselin, koska olin saanut vihiä uuden paikan avaamisesta.

Sisään astuttuamme minut yllätti miellyttävä vastaanotto ja omaan silmääni osuva sisustus. Ainoastaan yhdessä pöydässä oli porukkaa joten saimme vapaasti valita mieluisimman paikan itsellemme. Menimmekin ravintolan perän sohvaryhmää valloittamaan.

Ystävällinen ja huumorintajuinen tarjoilija tuli tuomaan listoja ja kertoi heti, että mikäli tarvitsemme apuja, auttaa hän mielellään. Listalla on 5 burgeria, joista 3 perinteisellä pihvillä, yksi kasvisvaihtoehto ja yksi ylikypsällä possunniskalla varustettuna. Lisäkkeitä löytyy ranskalaisista friteerattuihin kukkakaaleihin ja pekonilla höystettyyn kaaliin asti.

Ruoka ja juoma

Tilasin talon nimikkoburgerin eli Vessel Burgerin extrapekonilla, ranskalaisilla ja Pepsi Maxilla. Lisäkkeiksi valikoitui tavalliset ranskalaiset, pekonijuusto-ranskalaiset (Dirty fries) ja friteerattu kukkakaali. Dippilistalta napsasin piripirihilloa testiin.

Tarjoilija yllätti meidät ja kertoi, että koska on lounasaika, kuuluvat ranskalaiset annokseen. Laskulle päätyi siis ainoastaan lisäkkeistä dirty friesit ja kukkakaali. Positiivinen ylläri varsinkin kun oli itsenäisyyspäivä, jolloin normaalit lounastarjoukset eivät yleensä päde.

Aluksi saapui pöytään luonnollisesti juomat. Limpparit otetaan postmixinä automaatista ja vaikka lasi on n puolilitrainen on limpparia karvan vajaa 4 dl siinä. Annoskoko on varmasti oikea, mutta lasi näyttää oudon tyhjältä silti. Koska paikkaan ja ruokaan koitetaan selvästi panostaa, en oikein ymmärrä postmix-limujen käyttöä.  Ystäväni tilaama Vessel Lager (Stadin Panimo) tarjoillaan tyylikkäästä lasista ja saa kehuja maustaankin.

Lisäkkeet tulevat lähestulkoon vadin kokoisilla lautasilla ja niitä on aivan älyttömästi. Samantien näkee ettei näitä millään saada syötyä kaikkia vaikka miten yritettäisiin. Dirty Friesit ovat maukkaat, mutta niitä kuin tavallisiakin ranskalaisia vaivaa ”lötköys”. Lisäksi näissä on sekaisin tavallisia ranskalaisia ja bataattiraneja, tuotetta jota en nähnyt koko listalla.  Kukkakaali on hauska idea, mutta kovin mauton – porukka maistaa yhdet palaset ja toteaa että nämä eivät kyllä pääse valitettavasti näin mauttomina jatkoon.

Dippilistalta löytyvä piripirihillo on nähtävästi enemmänkin tarkoitettu burgeriin väliin kuin dipiksi, koostumukseltaan se on todellakin hillo – jopa marmelaadi. Siihen dippaaminen on mahdotonta.

Ruokaa odotellessamme ravintolan huono ilmanvaihto pääsee yllättämään. Vaikka ravintola itsessään on ”freesi” keittiössä oleva hiiligrilli tupruttaa niin paljon sisälle, että savu pääsee leviämään ravintolasalin puolelle ja savu näkyy mm valokeiloissa selvästi. Tästä tulee mieleen Social Burgerjointin hieman tunkkainen Kurvin toimipiste, joka on aivan totaalisen eri sarjassa Vesselin modernimman otteen kanssa. Nyt ravintolassa oli 2 pöydällistä väkeä – miten paha savuongelma on silloin kun tupa on täynnä ja ruokaa tehdään tosissaan paljon?

Burgerit saapuvat yksitellen pöytään reilun 20 min odottelun jälkeen ja jostain kohtalon ivasta nähtävästi, minun burgerini sämpylä on lähestulkoon poltettu ja pihvi ainoana koko pöydän burgereista lähes kypsä. Burgerit tehnyt henkilö hääräili pöytämme vieressä joten mainitsin kypsyysasteesta, ehkä hieman vaivaantuneen oloisena hän lupasi tehdä uuden – tai itseasiassa aluksi totesi että ”ok, paistan sinulle pelkän uuden pihvin”. Niin, siis olin leikannut burgerin kahtia tutkiakseni annosta, joten tuo pelkkä pihvin paisto olisi vaatinut aikamoista taiteilua kasauksen suhteen ja muu burgeri olisi jäähtynyt lautasella uutta pihviä odotellessa. Tämän tajuttuaan hän totesi että ”teen sinulle uuden annoksen”. Ok, ei muutakuin odottelemaan.

Uusi annos saapuu pöytään ja tällä kertaa paistoasteena on medium-, mutta ei kypsä. Asia siis kunnossa. Myöskään sämpylää ei oltu tällä kertaa poltettu karrelle vaan siinä oli ainostaan palojälkeä reunoilla.

Burger oli kasattu hyvin ja se oli helppo syödä käsin, plussat tästä koska paksulla tomaattisiivulla on yleensä tapana liukastaa pakkaa sen verran että komeus levähtää monesti lautaselle, nyt tätä ei tapahtunut. Pihvin paistoaste on hyvä ja liha maistuu selvästi savulle, miinuksena suolaa on lorahtanut sen verran paljon että juoma loppuu äkkiä ja itseasiassa ruokailun jälkeen vielä kotiinpäästyä lopsahtaa vajaa litra nestettä janon sammutukseen.

Vaikka Vessel Burger sisältää mm aiolia, cheddaria, marinoitua punasipulia ja suolakurkkua saan kiinni ainoastaan suolaisen pihvin, suolakurkun ja osittain poltetun sämpylän maun – kaikki muu jotenkin hukkuu massaan ja niistä ei jää mitään mielikuvaa. Suolakurkku on burgerin välissä paksuna suikaleena, joka korostaa sitä turhan paljon, itse siivuttaisin tuon mieluummin ohkaiseksi siivuksi, vaikka näyttävyyttä siinä katoaisikin.

Syötyämme annokset pöytään ilmestyy yllätyksenä isot palat porkkanakakkua, joka saa pöytäseurueelta kehuja makunsa puolesta. Kakku on ravintolan ”hyvitys” siitä että ensimmäisen burgerin suhteen ei kaikki mennyt ihan nappiin. Ihan kiva ele ja hieno huomata että kova halu on koittaa palvella mahdollisimman hyvin. Emme siis olleet pyytäneet mitään hyvitystä, vaan tämä tuli spontaanista ravintolalta.

Yhteenveto

Kokonaisvaltaisesti Vesselistä ensikokemukselta jäi todella positiivinen kuva meiningistä, suurimmilta osin paikan ja superhyvän tarjoilijan ansioista. Ruoka todennäköisesti etsii vielä hieman tasalaatuisuuttaan ja toivoisin ainakin tuon Vessel Burger-annoksen suhteen vielä hieman tuotekehittelyäkin jotta perusasiat kuten maut saataisiin paremmin esille. Tulevaisuudessa tarvitsee käydä tekemässä uusi vierailu jossain vaiheessa ja tsekata mihin suuntaan toiminta on mennyt.

WWW: https://www.ravintolavessel.fi/burger

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
 

Tagit:  

Vastaa