Harlem (bacon cheeseburger), Social Burgerjoint, Helsinki

Social Burgerjoint on laajentunut Helsingissä perinteisestä Kurvin ravintolasta jo keskustaan (City Center) ja Kalasataman vasta-avattuun kauppakeskus Rediin – lisääkin paikkoja on luvassa lähikuukausina. Itseäni arveluttaa aina se, että kun lähdetään perinteikkäästä ja tietyllä tavalla omaleimaisesta paikasta laajentamaan kauppakeskuksiin sekä muihin vastaaviin kohteisiin, niin mitä käy laadulle? Tämä piti siis testata.

Paikka

Redi on ollut uutisissa paljon siitä, että paikka on sokkeloinen, opasteet ovat huonoja ja kaikki on vaikeasti löydettävää. Burgerjoint on onneksi kohtuu lähellä parkkihallia kauppakeskuksen ravintolamaailmassa ja ainakin tällä kertaa löysimme paikalle pienellä kerroskartan tutkimisella.

Socialissa on hyvin asiakkaita ja henkilökuntaa tiskin takana 3 kpl. Tilaus otetaan sujuvasti vastaan, mutta pöytään päästyäni huomaan että tilattu habaneromajoneesi on unohdettu merkitä tilaukseen – eli ei muutakuin takaisin tiskille. Tilaukseen lisätään puuttuva majo ja siitä peritään hinnaston mukainen euro, homma siis korjattu mutta olisihan tämän voinut jo ensimmäiselläkin tiskillä käynnillä hoitaa oikein?

City Centeristä tuttua pageria ei anneta Redissä vaan tilaukseen kirjataan nimi ja tilauksen valmistuttua henkilökunta kiertää pöytien välissä huhuilemassa nimeltä tilaajaa – itse olisin ehkä enemmän tuon pagerin kannattaja vaikka nimellä huutelu toki on sitä alkuperäistä meininkiä Kurvin socialista.

Ruoka

Tilasin tällä kertaa Harlem Bacon Cheeseburgerin, ranskalaiset, hababeromajon sekä No Forks -oluen. Pöytäseurueen muille jäsenille meni toinen Harlem ranujen kera ja vielä 1 Bronx cokisten siivittämänä.

Burger on hieman hutiloidusti kasattu, mutta kaikki tarvittava toki on sisällä. Socialille tuttu vahva savuaromi tulee ensimmäisenä nenään ja savu myös maistuu todella miellyttävästi ensimmäisestä haukusta lähtien. Täytteet ovat hieman toispuoleisesti, mutta pienellä korjaamisella saadaan jokaiseen suupalaan kaikkia komponentteja ja burger saadaan myös takaisin kasaan. Paistoaste pihvissä on juuri sopiva ja muutenkin kastikkeiden määrä on mielestäni juuri oikeassa suhteessa muuhun. Tuttua Socialin laatua joka on helppo syödä käsin.

Parmesanranskalaiset ovat todella hyvin paistettu ja vieressä oleva talon ketsuppi sopii niihin erittäin hyvin, ketsuppi saa myös muilta seurueen jäseniltä kehuja ranskalaisten ohella. Itse tykkään dipata Socialin ranskalaisia heidän superherkulliseen habanero-majoneesiin, joka voi tosin olla tottumattomille chilinsyöjille jopa hieman tulinen. Minä en valita.

Socialin habaneromajoneesi on yksi parhaita chilimajoneeseja mitä olen koskaan syönyt. Tulisuutta on minun makuuni sopivasti ja näin entisenä chilinkasvattajana, sekä aktiivisena chiliharrastajana, arvostan että todella maustamiseen on käytetty aitoa habaneroa. Habanero chilinä kuuluu Capsicum Chinense sukuun, joka on oikeastaan ainoana chilisukuna sellainen, jossa on todella helposti tunnistettava ja omaperäinen ominaismaku. Tämä toki jakaa vahvasti mielipiteitä, mutta itse olen sitä mieltä että jos jotain mainostetaan habanerona tulee siellä olla myös tuo chinensen aromi. Useimmiten tuotteissa joita mainostetaan habanerona on käytetty halvempaa ja yleisempää Capsicum Annuum suvun chilejä, jolloin aromia ei ole. Täältä se löytyy, hyvä niin.

Juoma

Paikan oma nimikko-olut sopii mielestäni todella hyvin burgerin kyytipojaksi, toki cocis olisi toinen vaihtoehto mutta jotenkin karsastan Socialin käyttämiä 2.5 dl pulloja sen verran, että mieluummin valitsen oluen burgerin kylkeen. Toki on hienoa että cokis on aidossa lasipullossa, mutta Socialin burgergurulta, Mika ”Pikkis” Tuomoselta, saamani vastauksen mukaan Koff ei toimita cocista enää lasipullossa muussa kuin tuossa 2.5dl koossa. Socialin puolelta asiaa on tiedusteltu ja toivottu isompiakin kokoja, mutta ainakaan toistaiseksi tällaiseen ei ole lämmetty. Lasipullo on kuitenkin heille se juttu burgerin kanssa, eli tölkkiä tai muovipulloa ei ole tulossa valikoimiin.

Yhteenveto

Vaikka paikka on vaihtunut savuisesta kivijalkabaarista melkeinpä steriiliin kauppakeskuksen ravintolamaailmaan, ei laatu ole kärsinyt. Täältä saa sitä tuttua Socialin laatua, joten pelkoni oli turha. Myöskin seurueen muut jäsenet olivat vakuuttuneita annoksistaan. Suositus socialin suuntaan siis pysyy edelleen vaikka pientä hutilointia olikin ilmassa – mutta ehkä sekin kuuluu artesaanimeininkiin? 😉

WWW: https://www.burgerjoint.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
 

Tagit:  ,

Vastaa