Hickory BBQ Bacon Cheeseburger, Hard Rock Cafe, Helsinki

Helsingin Hard Rock Cafessa tulee kohtuullisen harvoin vierailtua, mutta nyt tie vei sinne ystäväni 40-vuotispäiville.

Olen vieraillut useissa kymmenissä Hard Rock Cafeissa ja vaikka kyseessä on todella laajalle levinnyt, sekä todella pitkälle standardisoitu ketju, on valitettavasti tasovaihtelua ollut todella paljon eri ravintoloiden välillä. Sikäli kun esimerkiksi Honolulun Hard Rock oli todella hyvä, oli vastavuoroisesti Hong Kongissa ruoka aivan toisesta ääripäästä. Helsingin HRC:sta minulla ei ole burgerikokemuksia kuin parilta kerralta, eikä nekään aina ole olleet mitään ihmeellisiä.

Tilasin ihan perusburgerista poiketen Hickory BBQ Bacon Cheeseburgerin (medium) joka tarjoillaan ranskalaisten kera vakiona. Listalta katsottuna annos näyttää seuraavanlaiselta :

 

BBQ-kastike on toki asia, joka vahvasti jakaa mielipiteitä ja osan mielestä se ei kuulu burgeriin laisinkaan, omasta mielestäni BBQ-soosille on paikkansa jos se ei ole pääroolissa burgerissa.

Burger on tasapainoisen näköinen ja juuri sopivan kokoinen käsin syötäväksi, ranskalaiset on paistettu todella rapeiksi ja niiden vieressä oleva aioli ei ole kovin voimakasta. Ranskalaisia saisi olla hieman enemmän, nyt ne hieman loppuvat kesken eikä annos tuossa suhteessa ole ihan optimaalisen tasapainoinen.

Burgerin paistoaste on juurikin hyvä medium ja muutenkin burger yllätti positiviisisesti. Kastike ei tullut häiritsevästi silmille ja täytteet pysyivät hyvin burgerin sisällä, vaikka paistoasteen tarkistamiseksi olin leikannut koko komeuden kahtia.

Palvelu on yksi asia mistä en pidä HRC:ssa, tarjoilijoita on viikonloppuisin selkeästi turhan vähän, koska he sinkoilevat sinne tänne unohdellen asioita ja samalla muutenkin palvelun laatu kärsii. Lisäksi monikansallinen henkilökunta on hieman sekavasti toteuteutettu, koska ulospäin et näe mitä kieltä tarjoilija puhuu – osa osaa suomea ja osa puhuu vain englantia. Sinänsä itselleni tuo kieliasia ei ole muuten ongelma, mutta olisi kiva nähdä vaikka jostain nimikyltistä mitä kieltä vastapeluri osaa, koska on jokseen tyhmää aloittaa keskustelua suomeksi ja tajuta lauseen jälkeen että joudutkin selittämän saman asian englanniksi perään. Tai vaihehtoisesti jos aloitat keskustelun englanniksi, niin tajuat yhtäkkiä että puhut englantia suomalaisen kanssa.

Mutta jos mennään vielä takaisin itse annokseen, niin mielestäni Helsingin HRC:n laatu oli tällä kertaa positiivinen yllätys. Eihän täältä mitään tajunnanräjäyttävää yksilöllistä burgeria saa, mutta ihan oiva nälänkarkotin tuo on. Ketjupaikaksi yllättävän jees.

WWW: http://www.hardrock.com

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
 

Tagit:  

Vastaa