Fat ’L’ cheese burger, Fat Lizard, Espoo

Fat Lizardin osoite navigaattoriin ja ei muutakuin ravintolaa kohden, pihaan päästyämme oli aikamoinen yllätys nähdä kohtuullisen laadukkaan näköinen ravintola keskellä opiskelijalähiönä tutuksi tullutta Otaniemeä.

Ovi auki ja rohkeasti sisään, paikka on tyylikkään näköinen ja todella iso – ja kun matkaa jatkoi pidemmälle niin huomasimme että ravintola jatkuu vielä pidemmälle mitä aiemmin olimme uskoneetkaan Menua kouraan ja ihmettelemään, minä olin toki saapunut paikalle burgerin vuoksi ja vaimo halusi testata pizzaa.

Tilasin:

FAT ’L’ CHEESE BURGER (26e)
Puuhiilillä grillattu 300g Black Angus -härän pihvi, tuoretta jalapenoa, pekonia, Fat ‘L’ chilikastiketta, cheddarjuusto-kastiketta, Fat ‘L’ ranskalaisia & Ranch-kastiketta

Kypsyysasteeksi suositeltiin mediumia, mutta koska itse olen laadukkaan lihan kanssa enemmän medium raren kannalla (ja minua oli varoitettu että FL:ssa usein medium on melkein kypsä), korjasin toiveideni mukaisen paistoasteen pihvilleni.

Annokset saapuivat nopeasti, burgeri näytti hieman hutiloiden kasatulta ja raunosatsi kovin pieneltä kuppiinsa nähden. Ranskaisten maku, koostumus ja suola olivat oikein hyvät, mutta tosiaan olisin kaivannut näitä hieman enemmän määrällisesti. Pihvin paistoaste oli lähempänä raakaa, mutta toisaalta mieluummin näin päin kuin että paistoaste olisi ollut enemmän medikan puolella. Siitä tosin voidaan olla montaa mieltä oliko paistoaste tilatun kaltainen, mutta tällainen se on jos tilaa Fat Lizardissa alle mediumin. Pihvin suola oli jäänyt kovin heikoksi keittiön puolesta, joten ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa piti suolatasoa korjata itse.

Burgerista näki suoraan että tuollaisella soosimäärällä uitettua teosta on täysin mahdotonta syödä käsin – vaikka uskontoni kieltää burgereiden kanssa työkalujen käytön, niin tällä kertaa piti antautua ja ottaa haarukka+veitsi kouraan. Ranejan kylkeen tullut ranch sopi niihin jotenkuten, mutta itse kaavoihin kangistuneena piti saada myös ketsuppia jota kannettiin minikuppi pöytään pyynnöstä.

Soosipläjäys tuli hieman silmille ja ehkä juuri tuosta johtuen kokonaisuus oli hieman “mössömäinen”. Suutuntuma oli kokolailla aikamoista massaa ja eri osioiden erottelu oli käytännössä mahdotonta. Koitin tuunata burgeria laittamalla viereen asetetut maustekurkut komeuden väliin, mutta nämä olivat kyllä parempia annoksen sivussa erikseen.

Vaikka hinnan ei saisi antaa vaikuttaa itse ruoan arvosteluun, niin valitettavasti kokonaisuutta arvioiden se nyt tulee kuvioon. 26e:lla (ja siihen 9e 0,4 olut päälle) setti on vaan järkyttävästi ylihinnoiteltu.

Kokonaisarvio 3/5 – voisin antaa uudenkin mahdollisuuden, mutta en hihkuen ole juoksemassa takaisin.

WWW: http://ravintolafatlizard.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
 

Tagit:  

4 kommenttia aiheeseen Fat ’L’ cheese burger, Fat Lizard, Espoo

 • Teemu T.  says:

  ”hand job” viittaa johonkin muuhun kuin ruokailuun tai ruokaan.
  Raflalla on joko kelvoton huumorintaju, tai eivät osaa englantia.
  Tuollaisesta tökeröydestä pitäisi ottaa paljon pisteitä pois. Seksibaarissa ihan kelpo ilmaisu, mutta ei normaalissa ruokaravintolassa.

  • jassu  says:

   Vitsi meni itseltänikin hieman ohi. En tiedä haetaanko tässä sitä, että burgerin voi syödä käsin, vai sitä että se on käsin tehty. Haetaan mitä haetaan, niin mielestäni ilmaisu on outo 🙂

 • slim lizard  says:

  Fat Lizard on oikeesta aika kallis paikka, sama se vedätkö Pizzaa, burgeria tai niiden OMAN panimon tuotteita. En ole burgeria vähään aikaan syönyt siellä.
  Mun mielestä ollut parempi aikaisemmin ja jäi aika vaisu tunnelma Hertzin FL asioinnin jälkeen..

  • Jassu  says:

   Asiakaspalautteen hoidosta mulle jäi vähän sellainen ”hällä väliä”-kuva ja en olekaan tuonne palannut uudestaan. Burger oli ekalla kerralla selkeästi ylihinnoiteltu ja hyviä testipaikkoja on ollut muitakin.

   Ehkä joku päivä vielä palaan tuonnekin käymään.

Vastaa