Birgitta Burger, Birgitta, Helsinki

Viikonloppureissun jälkeen kotiinpäästyä oli niin kova nälkä, että asiaa pitä korjata ehdottomasti burgerilla. Jo vuoden verran minulle oli vihjailtu että kannattaisi käydä testaamassa Hernesaaren rannassa sijaitseva Birgitta. Paikka sijaitsee tosiaan siinä ihan kaivarin kupeessa, Löylyn vieressä.

Paikka itsessään on mielestäni todella makea. Meren rannassa oleva trendikäs kahvila/ravintola on oikein kiva paikka viettää kaunista kesäpäivää tai -iltaa. Paikkahan ei talvella auki olekaan. Istumapaikkoja löytyy sekä katoksesta että taivasalta ja kaikki tilaukset suoritetaan suoraan tiskiltä etukäteen maksaen.

Tilasin paikan nimikkoburgerin ja sain numerokyltin, jonka kanssa menin pöytään istumaan. Burgerin teossa kesti noin puolisen tuntia, jonka jälkeen se saapuikin vilkkaasti pöytään.

Pihvi on paksuhko, mutta paistettu aivan läpikypsäksi, koostumus on myös todella kiinteä – mielestäni aivan liian kiinteä. Tällaista saa yleensä tilanteissa jossa liha on liian rasvatonta, tai liha on jauhettu liian hienoksi. Nyt rasvaa tuntui olevan, mutta jotenkin tästä oli saatu todella kiinteä jää kiekko tehtyä.

Pihvin päälle on sulatettu juustoa, burgerista löytyy myös kastike, marinoitua sipulia jne. Vieressä olevat lohkoperunat on suolattu reilusti, mutta ovat sisältä aikamoista massaa.

Vaikka paikkaa on kehuttu, niin itselle joko sattui huono päivä vierailla, tai sitten joku muu asia meni vinoon – mutta en tätä kyllä Helsingin parhaimmistoon pysty laskemaan.

WWW: https://www.birgittahernesaari.com/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
 

Tagit:  

Vastaa