Wallstreet cheeseburger, Social Burgerjoint, Helsinki

Social Burgerjoint on Bitesin lisäksi omia kestosuosikkejani Helsingin burgertarjonnassa. Socialin toinen perustajista, Pikkis Tuomonen, on tunnettu niin Master Chef -voittajana kuin suurena burgereiden ystävänä. Burgerpiireissä ”Pikkiksen briossi” on jo kulttimaineen saanut standardisoitu tuote, kun puhutaan hyvästä burgerpullasta.

Social kiteyttää omaakin ajatustani burgereista omilla sivuillaan. Ja vaikka harvemmin lainaan sivustoilta kokonaisia kappaleita niin tässä on niin paljon asiaa, että olkoot menneeksi:

Useampien mielestä pihvi on hampurilaisen sielu. Me olemme samoilla linjoilla. Pihvi on burgerin sydän. Meidän mielestä hyvässä burgeri pihvissä on rasvaa noin 20-25%. Kahteen kertaan jauhettua nautaa pitää käsitellä mahdollisimman vähän. Muotoillaan pihveiksi ja ennen paistoa suola pintaan. Pitkien testailujen tuloksena totesimme, että parhaaseen tulokseen pääsee Mibrasa hiiligrillillä ja näin meidän burgerit paistetaan Mibrasassa. Pihvit paistetaan aina mediumiksi, niin että pihvissä on pinnalla hyvä savuinen maku ja loistava rakenne ja sisältä hennon rosee.

Myös briossimme on kokenut pitkän kehitystyön. Ja meidän mielestä juuri briossi on paras sämpylä hampurilaiseen. Ja briossimme teemme myös käsin. Tiimimme Nestori, Paappa eli Tappari leipoo joka päivä tarpeisiimme tuoreet briossit.

Kaikki lähtee tuoreista tuotteista ja siihen omakin mieltymykseni Socialiin pitkälti perustuu. Voin vakuuttaa ja suositella mitä tahansa tuotetta heidän listaltaan, koska en vaan usko että täältä voi huonoa tulla, kuin korkeintaan jos kokille nyt jostain syystä sattuisi joku fiba tai huono päivä.

Wallstreet burgerissa savunmaku tulee suoraan ensipuraisusta lähtien ja burger on juuri sopivan kokoinen ja hyvin kasassa pysyvä. Pihvi on kaiken keskiössä kuten pitääkin. Parmesanranut ja niiden vierelle tilaamani habaneromajo myös sopii hyvin yhteen. Ruokajuomaksi otin Cola Zeroa, joka valitettavasti tarjoillaan naurettavan pienistä 2,5 desilitran pulloista.

Kurvissa sijaitseva ravintola on todella pieni ja sisällä ei ole tilaa kuin muutamalle pöydälle, hiiligrilli tupruttelee savua ravintolatilaankin, joten jos joudut vaikka vartin odottamaan sisällä annostasi niin kaikki vaatteet haisevat savuiselle rasvalle. Kesäaikaan ulkopuolelle mini-terassilla on muutama lisäpaikka, mutta valitettavasti tämä on aika usein täynnä.

Social Burgerjoint on yleensä kohtuullisen tasalaatuinen ja burgeriharrastajallekin hymyn huulille tuova paikka, joka on tietojeni mukaan laajentumassa Helsingin Kurvista lähiaikoina niin keskustaan kuin syksyllä avattavaan Kauppakeskus Rediinkin. Toivottavasti laatu pysyy yhtä korkealaatuisena kun tässä alkuperäisessä hieman vaatimattomassakin liikepaikassa.

WWW: https://www.burgerjoint.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
 

 

Tagit:  ,

Vastaa