Sanookko notta juusto? (Juustoburger), Bursalad, Hyvinkää

Bursaladista on moni puhunut ja itsekin olen kerran aiemmin yrittänyt vierailua, sillon vaan oli yrittäjäpariskunnan tyttären juhlat ja paikka olikin kiinni. Nyt kun minulla oli reissu Tampereen suunnalle, ajattelin pysähtyä matkalla Hyvinkäälle testaamaan minkäslainen se Bursalad onkaan. Nimi itsessään (Bursa*) ei ole kovin kutsuva, mutta toivon että ruokapuoli sen sijaan saa hyvän mielen aikaan 🙂

Paikka

Ravintola sijaitsee keskellä asuinaluetta ja jonkun asiakkaan mukaan tässä ennen on ollut joku takeway kiinalainen. Heti sisäänastuttua tulee vastaan todella vahva rasvankäry, vaikka olemme päivän ensimmäiset asiakkaat. Ilmanvaihto ei taida olla ihan tasolla, jossa paljon rasvaa sisältävää ruoan valmistukseen suunnatussa keittiössä sen pitäisi olla. Vierailun jälkeen koko auto haisee rasvalle, tuo tarttuu todella äkkiä vaatteisiin.

Ulkona on pari pöytää ja sisään mahtuu reilu kymmenkunta istujaa lisää. Yleisilmeltään paikka on siisti, jos tuota rasvankäryä ei oteta huomioon. Palvelu on välitöntä ja ystävällistä – rentoa.

Ruoka ja juoma

Listalla on burgereita, grilliherkkuja ja salaatteja. Valitsen tuolta Juustoburgerin, ranskalaiset, yhden dipin ja zero colaa, joka tarjoillaan tölkissä.

Juustoburgerissa listan mukaan : Talon burgersämpylä, kotimainen naudan smash-pihvi, cheddarjuusto, maustekurkku, sipuli, ketsuppi, dijonmajoneesi. Toinen sivussa testattu annoa on salaattilistalta ”Klobin salaatti”.

Annokset saapuvat nopeasti pöytään ja ensisilmäyksellä burgeripihvi on kuin taideteos, näin se smash-pihvi pitää tehdä! Pihvi tulee burgerista selvästi ulos ja rapea maillard-lihakarkki pääsee todella oikeuksiinsa! Ranskalaiset ovat todella rapeaksi paistettuja, niissäkin paisto on juuri sellainen kuin ranskalaisissa pitää olla.

Ensihaukkauksella tuleekin sitten pieni järkytys, ensipuraisu on todella suolainen. Sama todella voimakas  suola löytyy ranskalaisista. Onnekseni huomaan, että burgerissa tämä johtuu vaan epätasaisesti levinneistä mausteista, ja parin haukkauksen jälkeen suolatasapaino on jo huomattavasti parempi.

Kastikkeet ja juusto tukee mukavasti burgeria, sämpylä on hieman kuivahko, olikohan tässä vielä edellisen päivän erää menossa? Ranskalaisten kyljessä oleva paprikadippi on hieman mauton ja kovin teollisen oloinen. Nappaankin ranskalaisten kaveriksi pöydässä ollutta ketsuppia.

Jos tuota todella vahvaa alkusuolaa ei ota huomioon, niin burgeri on todella maukas. Tällainen smash-burgerin pitääkin olla. Yksinkertainen.

Yhteenveto

Burgerin alkusuolaisuus verotti hieman arvostelua, mutta yleiskuva on kuitenkin lupaava. Pitää antaa tälle vielä joskus toinen mahdollisuus päästä siihen täydelliseen suoritukseen. Annan tälle kuitenkin suositukseni.

Sen sijaan on on sanottava, että salaattiannos ei päässyt lähellekään burgeria. Salaatin pekoni ja kana olivat todella teollisia ja mauttomia. Kylmä ”valmispekonia” muistuttava lätkä ”eineskanan” päällä ei toiminut. Mutta tämä ei vaikuta luonnollisesti tässä arvosteluun, koska sivusto keskittyy burgereihin.

Osoite: Pavinmäenkatu 10, 05810 Hyvinkää

WWW: https://www.facebook.com/p/Bursalad-100086700319074/

Yleisarvosana
Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
Tagit:  ,

Vastaa