Emmy Burger, Emily Brooklyn, New York City, USA

Kävin vuonna 2018 Emilyssä (tosin West Villagen ravintolassa) ensimmäistä kertaa paikallisen ruokabloggarin suosituksesta, tällöin paikasta ei laajemmin edes tiedetty. Rakastuin tuohon burgeriin.  Muutama kuukausi käyntini jälkeen burgeri valittiin maailman parhaaksi. Nyt vuonna 2024 BurgerDudes listaa sen sijalle 2 ( https://www.burgerdudes.se/the-worlds-best-burgers/ ).

Paikka

Emilyissa nykyään ainoastaan tämä Brooklynin ravintola tarjoaa alkuperäistä Emmy Burgeria, West villagessa on eri versio. Siksi tulin tänne juhlistamaan syntymäpäivääni ystäväni kanssa – jolla hänelläkin sattuu olemaan sama syntymäpäivä kanssani.

Ravintola sijaitsee Brooklynissa perus-nuhruisen kadun varressa. Ulospäin ei voisi uskoa miten jumalaisia burgereita täällä saa, mutta tietäjäthän ne tietävät. Toinen tiedettävä asia on, että burgereita on saatavissa ainoastaan 25 kpl per ilta, varasimmekin heti illallisajan alettua pöydän – juurikin tämän vuoksi.

Ravintolasali on pieni ja kaikki paikat ovat varattuja, walk-in ei onnistuisi ollenkaan. Pöydät ovat vieri vieressä, mutta tämä ei haittaa. Palvelu on perustasoa, ihan ystävällistä, mutta vaikka kirjoitimme pöytävaraukseen mainintana että vietämme syntymäpäiviä, poikkeuksellisesti tätä ei ravintolan puolelta huomioitu mitenkään, joka on outoa Yhdysvalloissa.

Ruoka ja juoma

Ennakkoon oli jo tiedossa mitä tänne tullaan syömään ja olin 100% varma, että tämä ei petä. Alkuun otettiin drinkit joista itse valitsin Ravintolan itse infusoimaa laventeliginiä tonicilla, hyvin eksoottinen valinta. Itse ruoan kanssa mentiin punaviinillä.

Tuotteeseen ei saa tehdä muita muutoksia, kuin $4 hintaan lisätä pekonia. All in, eli pekonit matkaan. Se, että suurempia modauksia ei saa tehdä on mielestäni vaan hyvä asia. Tuote on maailman parhaimmistoa, älä koita pilata sitä turhalla modaamisella.

Sämpylänä käytetään omatekoista Pretzel-bunia ja sen extrapehmeys on asia mikä pitää itse kokea, sitä on vaikea kuvailla. Muutenkin burger on todella mehukas ja tasapainoisen makuinen, jopa niin että lisätty pekoni ensimmäistä kertaa on jopa hieman turha. Pihvi on todella medium ja erittäin karkeaksi jauhettu – liha on niin hyvää että se melkein sulaa suussa. Juusto ja kastike lyövät yhteisvoimin ylävitosia keskenään ja maistuvat juuri sopivasti. Tässä on burgerina tuote, johon en lisäisi enää mitään – enkä ottaisi mitään pois. Tai no, pekonia ei välttämättä tarvittaisi vaikka erittäin maukasta sekin on.

Ranskalaiset kyljessä ovat maistuvat ja talon omatekoinen ketsuppi kruunaa vielä tätä. Jälkuruoaksi listalla ollut Banana pudding, oli niin iso että siitä söi helposti 2 henkeä. Erittäin hyvää sekin oli.

Yhteenveto

Jo vuodesta 2018 kun minulta on kysytty, mikä burger on se kaikkein paras mitä olen syönyt, niin vastaus on ollut ”Emmy Burger New Yorkissa” – eikä tämä vastaus kyllä tälläkään reissulla muuttunut. Hauskintahan tässä on se, että jos tarkasti katsotaan niin paikka tunnetaan pizzoistaan, mutta he päättivät alkaa tekemään myös todella laadukasta burgeria. Maailman top 3 listalla oleva burger tulee siis pizzeriasta 🙂

Osoite: 919 Fulton Street, Brooklyn, NY 11238

WWW: https://www.pizzalovesemily.com/

Yleisarvosana
Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
Tagit:  ,

Vastaa